Cel de al XIX-lea Congres al Profesiei Contabile va avea loc, in acest an, pe 7 si 8 septembrie, organizat de Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR). Congresul se va desfasura la Centrul International de Conferinte Casino Sinaia, iar tema acestei editii este „Guvernanta corporativa si profesia contabila; competenta si responsabilitate”. La eveniment participa si o delegatie care reprezinta Filiala Bacau a CECCAR – ne-a informat presedintele filialei, Marcel Bulinschi.
CECCAR organizeaza congresul o data la doi ani, eveniment de amploare, cu participare la nivel national si cu invitati ai organismelor profesionale internationale. Traditia organizarii acestei reuniuni s-a impus ca reper in agenda mondiala a profesiei contabile, iar autoritati ale profesiei contabile din intreaga lume intimpina cu interes congresul si participa la dezbaterile pe care CECCAR le propune.
Astfel, la prima sesiune, „Clarificari conceptuale si normative privind cultura guvernantei corporative”, moderata de realizatorul tv Radu Soviani, vor participa Marie-Ange Andrieux, expert la Academia de Stiinte si Tehnici Contabile Financiare din Franta, Alessio Pacces, profesor la Universitatea Erasmus, din Rotterdam (care va prezenta tema „Legea si economia autoritatilor care detin controlul”), Dean Westcott, presedinte ACCA, Erik Vermeulen, profesor la Universitatea Tilburg, Martin Manuzi, director regional pentru Europa, Institutul Contabililor Autorizati din Anglia si Tara Galilor (ICAEW) si Dorin Cosma, vicepresedinte al CECCAR (cu tema „Guvernarea corporativa – perceptie si devenire”).
La Sesiunea a II-a „Modele de guvernanta corporativa: competentele si responsabilitatile profesiei contabile”, moderata de prof. univ. dr. Adriana Tiron Tudor, membru CECCAR in Consiliul IPSASB al IFAC, Henri Fortin, directorul Centrului pentru Reforma Raportarii Financiare (CFRR) de la Banca Mondiala („Transparenta si Prezentare: un pilon cheie al guvernarii corporative, un rol cheie pentru profesia contabila”), Samir Agoumi, presedinte adjunct al Federatiei Expertilor Contabili Mediteraneeni (FCM), Erich Kandler, partener Deloitte and Touche („Care este interactiunea adecvata intre un Comitet de Audit si Auditor pe parcursul unei declaratii financiare de audit?”) si prof. Zbigniew Luty, presedintele Consiliului de Cercetare al Asociatiei Contabililor din Polonia (SKwP) („Angajamentul Asociasiei Contabile din Polonia la dezvoltarea profesiei – certificare si etica”).
Sesiunea a III-a are tena „Guvernanta corporativa si increderea investitorilor”, Sesiunea a IV-a „Marketingul informatiilor si serviciilor contabile si rolul lor in guvernare”, iar Sesiunea a V-a „Intre conformitate si performanta: rolul supravegherii economice si financiare”).
Lasă un răspuns