Anul 2008 a fost cel mai bun an pentru municipiul Bacau. Atit din punct de vedere al bugetului, care a crescut de la 614 miliarde de lei in 2004 pina la aproape 1.400 miliarde de lei in acest an, al banilor de la Guvern atrasi, dar mai ales al investitiilor finalizate si proiectelor cistigate. Retrospectiva realizarilor administratiei municipiului Bacau din acest an include cite un edificiu aproape lunar.
Sediul Evidentei Populatiei, Inmatriculari, Eliberare Permise si Pasapoarte a fost primul obiectiv inaugurat in acest an. El s-a deschis la sfirsitul lunii martie, punind punct astfel interminabilelor cozi. A urmat, pe 27 mai, deschiderea unuia dintre cele mai importante obiective, Bazinul Olimpic de Inot, cel mai modern din Sud-Estul Europei, care poate gazdui competitii de toate nivelurile. Tot in luna mai, dar la inceput, s-a deschis Piata de Gross. De la inceputul lunii iulie, pensionarii bacauani au parte de un spatiu destinat lor, Clubul Pensionarilor. Proiectele finalizate au urmat in luna august si septembrie cu piateta din fata Casei de Cultura „Vasile Alecsandri”, precum si Parcul Catedralei. Cel mai important obiectiv pentru municipiul Bacau a fost finalizat in luna septembrie, pe 12 fiind inaugurarea lui. Este vorba despre Podul Serbanesti, o investitie de peste 10 milioane de euro. El este obiectivul numarul unu realizat de administratia Romeo Stavarache. In luna noiembrie au avut loc „Gala sportului bacauan” si „Gala invatamintului bacauan”, prilej de premiere a elevilor, cadrelor didactice – peste 300, precum si sportivilor si antrenorilor – 148, inclusiv cluburile, cu rezultate remarcabile. Primaria Bacau a pus la bataie din acest an si bursele pentru elevii merituosi, recompensind pentru prima oara atit activitatea scolara, cit si cea extrascolara. Investitiile in scoli, de la modernizari interioare, terenuri de sport, garduri, laboratoare de informatica s-au ridicat la peste 150 miliarde de lei. Peste 1.000 de elevi si profesori din intreaga tara au fost gazduiti in Bacau, intre 29 aprilie – 4 mai, cu ocazia Olimpiadelor Nationale de Arte vizuale. Arhitectura, Istoria artei si Muzica.
Alte surse finaciare au fost atrase la CET Bacau, culminind cu adjudecarea proiectului de peste 50 milioane de euro, pentru modernizarea retelelor secundare, reabilitarea termica a blocurilor. Aproape lunar au fost finalizate mai multe strazi, astfel, 58 de strazi fiind asfaltate, racordate la reteaua de alimentare cu apa si canalizare. Investitia in strazi a culminat cu finalizarea strazii Infratirii, din cartierul Izvoare, una dintre cele mai lungi, de peste 2,5 kilometri.
Pe 6 octombrie s-au implinit 600 de ani de cind voievodul Alexandru cel Bun a pus pecetea rosie pe certificatul de atestare documentara a municipiului Bacau. De aceea, pe tot parcursul anului 2008 a avut loc manifestari sub egida „Bacau 600”, de la activitati culturale, educationale, expozitii, simpozioane, lansari de carte, si pina la cele sportive.
Lasă un răspuns