Lucrările de închidere a depozitului orășenesc de deșeuri, neconform ecologic, din Buhuși au fost finalizate. Ieri, 28 noiembrie, pe amplasamantul șantierului de ecologizare a obiectivului a ajuns comisia de recepționare a lucrărilor.
Amplasat în zona Chebac, din Buhuși, în care se mai află și stația de epurare a apelor menajere a orașului, depozitul a fost acoperit cu un strat de pământ vegetal de 15 cm grosime, pe mai mult de 6.500 mp, peste alți 85 cm de pământ pe aproape 6.800 mp. Constructorii au executat, însă, și lucrări de terasare, de impermeabilizare, de drenare și ferestre pentru degazarea pasivă, precum și puțuri de monitorizare a apei freatice. „Lucrările – ne-a informat Nina Chiper, coordonatorul Unității de Implementare a Proiectului – fac parte dintr-un proiect mai amplu, pentru închiderea a șase asemenea depozite de deșeuri în tot județul, în valoare de aproape 54,4 milioane de lei, cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial de Mediu. Numai la Buhuși a fost nevoie de aproape 1,18 milioane de lei.” Ecologizarea a fost făcută de asocierea firmelor Iridex Group Construcții Voluntari, Hidroconstrucția și Finara România.
„Pentru noi – ne-a declarat viceprimarul orașului Buhuși, Vasile Zaharia -, este o dorință împlinită această lucrare. Cetățenii din zonă nu se vor mai plânge din cauza mirosurilor pestilențiale, a fumului. Zona a fost igienizată total, iar noi o vom monitoriza și o vom menține în această stare și cred că aici va fi, în viitor, o oază de verdeață, cu multă iarbă și copaci plantați. Rampa de gunoi menajer a Buhușiului este, astfel, prima din sistemul de monitorizare din județ care a fost ecologizată.” (Petru DONE)
Lasă un răspuns