Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor atrag atenția consumatorilor ca, în momentul cumpărării de produse alimentare, să verifice foarte atent eticheta produsului și în special data expirării, temperatura de depozitare și componentele. Una din cele mai frecvente nereguli întâlnite de inspectori în timpul controalelor a fost legată de etichetarea produselor alimentare – lipsa datelor de informare și a celor de identificare a producătorului, etichete cu ștersături și modificări, parțial rupte sau deteriorate. Deficiențele de etichetare se sancționează cu amendă de la 600 la 1.200 de lei, pentru persoanele fizice, și de la 2.000 la 10.000 lei, în cazul agenților economici. Reprezentanții DSVSA atenționează că eticheta produsului trebuie să includă obligatoriu denumirea sortimentului, numele și adresa completă a fabricantului, termenul de valabilitate, cantitatea netă, condițiile de păstrare, lista ingredientelor folosite, inclusiv aditivii alimentari, cantitatea ingredientelor, procedeul de fabricație, caracterul dietetic și marca de sănătate aplicată direct pe carne sau organe. Este interzisă reetichetarea. (Cătălina CHIFU)
Lasă un răspuns