Premergator zilelor libere de Pasti, 1 si 2 mai, inspectorii de la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Bacau au verificat peste 130 de operatori economici din judet care comercializau carne, produse din carne si alte alimente. Desi controlul a fost anuntat cu mult inainte, unii agenti economici se pare ca au refuzat sa se puna la punct, continuind sa scoata la vinzare produse neconforme. S-au aplicat amenzi in valoare totala de 136.000 lei si au fost oprite de la comercializare definitiv 52,7 kg de carne expirata – pasta de mici, pui si tacim de pui, pastrama, burta de vita, oua s.a. De asemenea, au fost retrase temporar de pe raft 268,5 kg de produse pe etichetele acestora nefiind inscriptionate toate cele necesare unei corecte informari ale cumparatorului asupra produsului. „Sint operatori care au inteles mesajul nostru si s-au conformat, insa majoritatea au riscat, s-au intilnit cu noi si au fost sanctionati ca atare”, a declarat Mirel Miclaus, inspector sef OJPC Bacau. Acesta recomanda populatiei sa verifice cu atentie, inainte de a cumpara ceva, mai ales produse perisabile, perioada de valabilitate. (Madalina ROTARU)
Lasă un răspuns