Direcția de Sănătate Publică îi atenționează pe comercianții de produse alimentare cu privire la respectarea normelor igienico-sanitare și la sancțiunile ce vor fi aplicate în cazul constatării unor nereguli. DSP, prin Serviciul de Control în Sănătate Publică, își va intensifica acțiunile de control în piețe agro-alimentare, magazine tip market, supermarket și hipermarket.
În același timp, specialiștii din cadrul compartimentului Evaluarea și Promovarea Sănătății, atrag atenția populației că, după postul îndelungat al Paștelui, consumul de alimente în exces, mai ales carne de miel și de porc, preparate tradiționale (drob, pască, cozonac, ouă, maioneze etc.) și băuturi alcoolice, poate duce la dispepsii gastro-intestinale (grețuri, balonări, dureri abdominale difuze, diaree), crize de ulcer gastro-duodenal (dureri în abdomenul superior, vărsături, arsuri retrosternale etc.), acutizarea colecistopatiilor cronice (dureri în abdomenul superior, grețuri și uneori vărsături, amar în gură, balonări, diaree etc.), infarct de miocard și tulburări de ritm cardiac (dureri precordiale sau retrosternale, lipsă de aer, palpitații, senzația de frică etc.).
În cazul în care apar astfel de simptome, se impune prezentarea de urgență la medic. De asemenea, băcăuanii sunt sfătuiți să cumpere produse numai din surse autorizate, verificate sanitar-veterinar și în termen de valabilitate, pentru a evita riscul apariției toxiinfecțiilor alimentare și salmonelozelor.
(Cătălina CHIFU)
Lasă un răspuns