Până pe 8 iulie, publicul pasionat de arhitectură este așteptat la Centrul de Afaceri și Expoziții ”Mircea Cancicov” (CAEx) din Bacău, precum și la Muzeele de Artă și Istorie din cadrul Complexului Muzeal ”Iulian Antonescu” din Bacău, unde au ocazia de a viziona peste 700 de proiecte de clădiri din toate domeniile – social, utilitate publică, locuințe, amenajări interioare și exterioare, locașuri de cult etc. Lucrările aparțin arhitecților din toată țara, participanți la Bienala Națională de Arhitectură București (BNAB) 2012, precum și premianților evenimentului, și au fost aduse în Bacau în premieră, marcându-se astfel 120 de ani de la întemeierea primei școli românești de arhitectură.
Deschiderea expoziției a avut loc vineri, 21 iunie, la CAEx Bacău, în prezența oficialităților locale și a reprezentanților domeniului, prof. dr. arh. Cristina Olga Gociman – comisar BNAB și curatorul expozitiei, arh. Mircea Ochinciuc – președintele Ordinului Arhitecților din România și arh. Constantin Amâiei, președintele Ordinului Arhitecților Filiala Bacău-Neamț.
În premieră pentru România, manifestarea a găzduit și un workshop-concurs pentru tinerii băcăuani aspiranți la profesia de arhitect. Aceștia, unsprezece înscriși în concurs imediat după deschiderea expoziției, au fost provocați la proiectarea unui ”Semn de intrare în municipiul Moinești”, cea mai bună idee fiind recunoscută, la sfârșitul zilei, printr-un premiu în valoare de 500 lei. În cadrul manifestării, de la ora 17, la sediul Muzeului de Istorie din Bacău, a avut loc vernisajul expoziției de lucrări premiante la BNAB 2012, urmat de un spectacol susținut de Clubul de dans ”Fiesta” din Bacău și un recital de muzică folk al artistei Doina Lungoci. (Mădălina ROTARU)
Lasă un răspuns