Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au făcut, în această perioadă, controale în unități de fabricare a produselor de morărit, a pâinii și a produselor de patiserie, de comercializare a băuturilor răcoritoare și alcoolice, carne și produse din carne, patiserie – cofetărie, de depozitare pentru produse alimentare, unități de alimentație publică și pensiuni.
Șase amenzi în valoare totală de 3.600 de lei și opt avertismente au fost aplicate, după ce inspectorii au constatat că unele unități nu respectau cerințele de igienă în spațiile de lucru, de depozitare și privind gestionarea deșeurilor de origine animală. Inspectorii avertizează că în sezonul cald crește riscul alterării alimentelor și apariției toxiinfecțiilor alimentare. Astfel, consumatorii sunt sfătuiți să cumpere produse numai din locuri și spații autorizate sanitar veterinar, să acorde o mai mare atenție modului în care păstrează și prepară alimentele. Consumatorii nu trebuie să cumpere produse care nu sunt etichetate sau care prezintă semne de alterare.
(Cătălina CHIFU)
Lasă un răspuns