În fiecare an, pe 16 octombrie, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură sărbătorește două evenimente importante: Ziua Mondială a Alimentației și cea de-a 68-a aniversare de la înființarea Organizației.
Cătălina CHIFU
Evenimentele desfășurate în această perioadă își propun să avertizeze opinia publică asupra importanței hranei, să tragă un semnal de alarmă asupra problemei mondiale a lipsei alimentelor și să încurajeze lupta împotriva foametei, malnutriției și sărăciei. În acest sens, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bacău atrage atenția asupra importanței calității alimentelor, mai ales cele oferite copiilor.
DSVSA recomandă crescătorilor de animale și operatorilor din domeniul alimentar să respecte normele generale de igienă și de funcționare la unitățile care abatorizează, procesează, depozitează și transportă produse de origine animală și nonanimală, precum și în unitățile de alimentație publică, în piețele agroalimentare și târguri, să asigure condițiile de transport al produselor cu respectarea normelor de igienă și de temperatură, să respecte condițiile de depozitare, pentru a se evita un potențial risc de contaminare a produselor, să respecte operațiunile de ambalare și regulile de etichetare. De asemenea, produsele primare trebuie să provină de la animale și păsări sănătoase, iar sacrificarea lor în scopul comercializării cărnii sau produselor rezultate, pentru consum public, este interzisă în alte spații decât cele autorizate sanitar veterinar. În același timp, consumatorii trebuie să cumpere alimente numai din unități înregistrate sanitar veterinar, evitând comerțul „stradal”.
Lasă un răspuns