Consiliul Județean (CJ) Bacău organizează o dezbatere publică pentru aprobarea tarifelor la accesul cu telescaunul pe pârtia de schi din stațiunea balneo-climaterică Slănic Moldova, în sezonul 2013 – 2014. Acestea au fost cuprinse într-un proiect de hotărâre ce va fi analizat în prima ședință a acestui an. În timpul dezbaterii publice se pot face propuneri și observații, în scris, la Registratura Consiliului Județean Bacău (str. Calea Mărășești, nr. 2-4, camera 2), de luni până vineri, între orele 8.00 și 14.00, prin fax la numărul 0234/534.225 sau pe e-mail la directiajuridica@gmail.com. Sugestiile se primesc până pe 19 ianuarie 2014. Documentația referitoare la proiect poate fi consultată atât la sediul Consiliului Județean Bacău, cât și online pe site-ul www.csjbacau.ro.
Pentru fixarea prețurilor au fost luate în calcul consumul de energie electrică, de carburant, manopera personalului de exploatare a telescaunului și consumul de apă pentru tunurile de zăpadă. Astfel, pentru adulți, tariful propus de conducerea Promovarea Turismului și Salvamont Bacău pentru o urcare cu telescaunul este de 5 lei, pentru șase urcări – 20 lei, iar pentru 12 urcări, prețul ajunge la 50 lei. Copiii beneficiază de reduceri. Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat, pentru o urcare, ei ar putea plăti doar 3 lei, pentru șase – 15 lei, iar pentru 12 urcări, 30 lei. Împătimiții de schi din Regiunea de Nord-Est au posibilitatea de a-și face abonamente de o zi sau chiar de o lună, în funcție de buget. Prețurile propuse pornesc de la 60 lei/ persoană pentru o zi, 100 lei – două zile, 150 lei – trei zile, iar pentru o lună întreagă de distracție, oamenii vor scoate din buzunar 300 lei. La copii însă, prețul unui abonament de o zi este de 40 lei, două zile îi vor costa 60 lei, trei zile – 100 lei, iar pentru o lună, prețul este de 200 lei.
Pârtia din Slănic Moldova are o lungime de aproximativ 1,5 km, cu o lățime medie de 38 de metri și panta de 17,1%. Pista este una de dificultate medie-ușoară, datorată diferenței de nivel de 239,62 metri pe o lungime de 1.414 metri.
Potrivit vicepreședintelui CJ Bacău, Ionel Floroiu, pârtia de schi va fi inaugurată la jumătatea lunii februarie. Consiliul Județean Bacău este principalul finanțator al investiției. Valoarea totală ajunge la 24,7 milioane de lei.
Ionele, dute dupa alalalt Ionel! a zis
Care partie? Nu are gata nici treptele de urcare la telescaun. Nu are plase antiprotectie si…cel mai important nu are zapada. Decat bolovani mici. Curios, hilar,puieril sa poti crede ca prin trei(cititi TREI) tunuri reusesti sa acoperi UN km de panta. Asta este. Cine a fost Ionel. Un simplu lucrator MAI, facea buletine. Ionele esti tu bun de politica cum sunt eu bun de preotie! Mai bine ramaneai cu restaurantul familiei!
Damian Luca a zis
Plase antiprotectie ??? Mai studiaza termenul, caraghiosule.
sorin a zis
La inaugurarea telegondolei de la Piatra Neamt au fost acordate reduceri si gratuitati, la deschiderea partiilor din Voineasa telegondola a fost gratuita o luna si noi vrem tarife pentru cateva zile ramase din sezonul 2013/2014? Sa cumuleze reducerile de inceput si de sfarsit de sezon ca sa afle pretul corect..!
Elena a zis
Plasele de protectie exista, nu au fost inca montate dar in momentul deschiderii partiei cu siguranta vor fi. Zapada anul acesta nu a fost aproape pe nici o partie din tara. Tunurile de zapada se folosesc pentru suplimentarea cantitatii de zapada, pentru stratul de baza este nevoie de zapada naturala. Nu cunosc exact, dar cred ca este si neprofitabil sa faci zapada numai cu tunurile, consumul de apa si energie este destul de mare. In legatura cu tema articolului si anume tarifele de acces cred ca sunt acceptabile. Subscriu la propunerea de reduceri si gratuitati pentru ca este sfarsit de sezon si ar ajuta mult la promovarea partiei. In rest nu ne ramane decat sa asteptam frigul si ninsorile.
gabriela a zis
data cand se va putea skia pe partie
juliana a zis
Nu cred ca vor avea succes cu asemenea preturi. Partia de la toplita care este super are tarif de 2 lei pt adult si 1, 5 lei pt copil. Poate se mai gandesc autoritatile si vor fi mai realisti.
Istorie locala pecetluita de hoti! a zis
Observ un pupincurist de ceangau. Se numeste si damian si luca (adica doua prenume). „Anti” trebuia citit „pentru”. Orice om ar fi observat! Damian nu? Fierbe inima in el,jigneste. Acum zapada ne-a acoperit. Partia sta! Nu este terminata. Preturi pentru omul cu bani. Facem un calcul. Sa luam Bacau. Vii in Slanic, cu schiurile in masina. platesti 20 lei. Te dai de cinci ori. Pleci spre masa. Care masa? Da, una la un restaurant de vila, unde pentru niste vechituri, prost gatite, dai peste 35 de lei. Vrei sa dormi fiind sambata? Ia-ti gandul! Platesti cazare 80-100 lei, ori 200 daca vrei apartament. Aduni, drum 50plus 20 plus 35 plus 100, egal 205 lei. Esti singur? Nu! Ai nevasta, poate copil sau doi copii. Inmulteste cu 2,5. Egal aprox.500 lei. O noapte si o masa. Fugi nene, fugi. Unde fugi? La Piatra sau Brasov. Acolo ai de unde alege, ai ce vede, ai drum, ai totul. scapi si mai ieftin!