Simbata, 4 aprilie, liceenii s-au „inarmat” cu manusi si saci menajeri si, insotiti de profesorii diriginti, s-au pus pe treaba, stringind de pe urma celor care, fara simt de raspundere, au lasat, dupa iesirile in natura, o mizerie de nedescris. Actiunea tinerilor nu a fost intimplatoare si nici singura din aceste zile. Ea s-a petrecut in cadrul proiectului educational „SOS Padurea, un bun comun al omenirii”, initiat de profesorii Alina Mihaela Moga si Elena Olaru de la CT „Anghel Saligny” cu ocazia Lunii Padurii, eveniment ce se marcheaza anual, intre 15 martie si 15 aprilie.
Liceenii s-au implicat trup si suflet in activitati voluntare avind ca scop atragerea atentiei comunitatii asupra importantei pe care padurea o are asupra mediului inconjurator. Au participat la sesiuni de comunicare pe tema „Aurul Verde”, au organizat programe artistice sub motto-ul „Picaturi de natura, picaturi de poezie”, au participat la concursuri literare sau au vizitat si au ascultat parerea specialistilor de la Muzeul de Stiinte ale Naturii „Ion Borcea”. Elevii mai au in plan vizite in Parcul Dendrologic de la Hemeius si organizarea unei expozitii, „Ramuri inverzite si inflorite”, la care vor expune propriile lor creatii, picturi, desene, afise sau postere. „Copiii au fost incintati sa participe la actiunile de ecologizare ale padurii de la Magura! Au venit cu drag si, trecind peste jena, au strins gunoaiele aruncate de altii”, a spus, entuziast, profesorul Elena Olaru de la CT „Anghel Saligny”, unul dintre initiatorii proiectului. „Urmarim ca elevii nostri sa constientizeze ca avem nevoie de un mediu curat, iar reactia pe care am primit-o din partea lor ne face sa spunem, cu mina pe inima, ca proiectul nostru este un succes! Nu am fi reusit, insa, sa facem toate acestea fara sprijinul neconditionat al partenerilor nostri, Directia Silvica, Inspectoratul Scolar Judetean, Primaria Magura si Agentia pentru Protectia Mediului Bacau”, a spus si prof. Alina Moga.
La actiunile prinse in proiect participa clasele a IX-a, a X-a si a XI-a, coordonate de profesorii diriginti: Alina Caprioara, Elena Olaru, Valentina Munteanu, Eugenia Iacob, Robert David, Viorica Chiticaru, Mihai Savin, Alina Moga, Irene Sava, Carmen Cenusa, Mihail Teodosiu si Irina Dancuta. Acestora li s-au alaturat si profesorii Raluca Calinescu – Gadioi si Adriana Busuioc, care jurizeaza creatiile literare ale elevilor, precum si elevii clasei a IX-a de la Colegiul „Stefan cel Mare” din Bacau, coordonati de profesor Maria Dobroi.
adi a zis
FELICITARI
nerv a zis
Bravo lor !