Numai cursant sau salariat în clădirea Școlii Populare de Artă și Meserii din Bacău să nu fii în aceste zile! Condițiile de lucru în sediul vechi de 60 de ani în care funcționează Școala, dar și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bacău și Revista Ateneu sunt, cu atât mai mult în plină iarnă, de natură să ducă la exasperare și pe cel mai calm dintre angajați.
Din fericire, situația se datorează demarării, în sfârșit!, la nivelul clădirii, a lucrărilor de reabilitare și modernizare. Concret, de marți, 4 februarie, clădirea a intrat, după 60 de ani în care nu s-a investit nimic, în reparații capitale, „aceasta însemnând efectuarea de lucrări de reparații de la acoperiș, până la fundație- ne-a spus Olguța Pâțu (preudonim literar Carmen Voisei), directorul Școlii Populare de Artă Bacău. În urma sesizărilor pe care le-am de-a lungul timpului, Consiliul Județean a aprobat, anul trecut, proiectul de reabilitare și modernizare a clădirii, aceasta fiind într-un stadiu avansat de degradare. Lucrările se estimează a fi terminate în circa opt luni”.
Personal înghesuit în birouri și cursuri în week-end
Partea mai puțin plăcută a lucrurilor este că vestea începerii lucrărilor a venit pe neașteptate pentru personalul din cele trei instituții care activează în sediul Școlii Populare de Artă și Meserie Bacău, astfel că acesta se vede nevoit să facă față, pentru următoarele luni, cu stoicism, zgomotelor infernale și prafului date de efectuarea lucrărilor de reparații la interior. „Pentru că vremea este foarte rece, s-a început cu lucrări la interior – a mai spus Carmen Voisei – și este destul de neplăcut pentru noi, dar până la finele săptămânii vom găsi soluții pentru ca activitatea să nu ne fie afectată. Elevii plătesc pentru cursuri, ei trebuie să le facă”. În acest sens, conducerea instituției a stabilit întâlniri cu profesorii celor opt secții ale Școlii.
Câteva dintre soluțiile identificate ar fi programarea cursurilor la secțiile de pian, canto, muzică etc. pentru zilele de week-end, atunci când nu se lucrează în clădire, iar pentru alte secții, întâlniri periodice pentru evaluarea unor teme date pe care cursanții să le lucreze acasă sau chiar deplasarea profesorilor la domiciliul cursanților. „Avem circa o sută de elevi care trebuie să-și efectueze cursurile, – a precizat directorul Școlii Populare de Artă și Meserii Bacău – iar noi lucrăm pentru a identifica, în acord cu profesorii coordonatori, dar și cu elevii și familiile acestora, cele mai bune soluții”.
În ceea ce privește personalul administrativ, acesta va fi comasat în câte un birou-două pentru a-și relua activitatea în propriile birouri când ele vor fi reabilitate.
Valoarea lucrărilor se ridică la circa 650.000 lei, sumă suportată de Consiliul Județean Bacău.
nioka a zis
Sa fie comasati, lasati la aprofundare acasa….etc …solutii pentru cei ce platesc taxa ca sa fie cursanti acolo?