Ei s-au înscris într-un concurs de tranzacționări viruale la Bursa de Valori.
Zeci de studenți ai Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău s-au declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, interesați de oportunitățile oferite de piața de capital atât pentru investiții personale sau corporatiste, cât și pentru începerea unei cariere în domeniu. Ei s-au înscris în proiectul educațional „BVB Invest Quest (BVB IQ)”, lansat de Bursa de Valori București (BVB) sub patronajul onorific al Autorității de Supraveghere Financiară, și au participat la primul seminar de pregătire organizat în Bacău de BVB și de partenerul său în proiect, Societatea de servicii de investiții financiare Estinvest, din Focșani, pentru a participa la un incitant concurs de tranzacționare virtuală pe Bursă. La întâlnirea cu studenții au venit Călin Macedon, director de operațiuni la BVB, Lucian Isac, directorul general al Estinvest, Emanuela Bodaș și Marcel Murgoci – directori în Estinvest.
„Am invitat la acest seminar interactiv – a spus Lucian Isac – pe toți cei care au dorit să afle ce este Bursa, ce înseamnă investițiile pe piața de capital și cum pot fi tranzacționate acțiunile companiilor românești. Participanții au avut șansa ca alături de brokeri și de reprezentanți ai BVB și ASF să acumuleze informații economice utile, să-și crească nivelul de cultură financiară și să-și testeze, apoi, dacă vor, inteligența investițională într-un concurs de tranzacționare cu premii.”
Istoricul Bursei de Valori în România a deschis seminarul de la Universitatea Alecsandri. El a fost urmat de prezentarea făcută condițiilor de a intra în concurs, dar și a temei adaptată evenimentului, „Bursa – un mecanism simplu și accesibil pentru investiții”, făcută de Emanuela Bodaș, directorul comercial al Estinvest. Totul a fost finalizat, evident, cu o demonstrație practică de tranzacționare în concurs, care a început cu prezentarea termenilor bursieri și a mecanismului de tranzacționare, susținute de directorul de tranzacții al Estinvest, Marcel Murgoci. „O astfel de experiență este benefică participanților în mai mule direcții – a opinat Călin Macedon. Ei vor înțelege mecanismele Bursei, vor învăța modul de tranzacționare, dar vor înțelege și avantajele listării societăților comerciale pe piața de capital, avantajele investițiilor pe această piață, și vor căpăta o cultură financiară și investițională de invidiat. Desigur, unii dintre participanți ar putea avea, astfel, în față șansa unei cariere de succes, de exemplu în profesia de broker, una dintre cele mai incitante și mai frumoase din câte există.”
Seminarii de acest fel vor fi organizate și în alte orașe mari ale țării, toate centre universitare, astfel încât studenții din județul Bacău, dar și alte persoane interesate, ar putea participa acolo la aceste evenimente. Următoarele programări sunt în Iași – 9 aprilie, București – 12, 26 aprilie și 3 mai, Cluj-Napoca – 15 aprilie, Galați, Brăila și Craiova – 11 aprilie, Suceava – 30 aprilie, Timișoara – 5 mai, Oradea – 16 aprilie, Constanța – 17 aprilie, Ploiești – 28 aprilie și Sibiu – 19 – 11 aprilie.
Concursul de tranzactionare virtuală va avea loc în perioada 14 aprilie – 13 iunie, pe platforma online administrată de BVB – Arena XT. Participanții vor avea la dispoziție o sumă virtuală de 30.000 de lei, pe care o vor putea investi în acțiunile celor mai lichide 15 companii listate la BVB. Competiția educațională de tranzacționare online se va desfășura în condiții de tranzacționare care le vor replica pe cele din piața reală și este dedicată persoanelor peste 18 ani. Sunt puse în joc și premii atractive: o săptămână în doi pe o insulă din Mediterana (la Palma de Mallorca), un laptop, smartphone-uri și premiul special Artmark.
Înscrierile la seminar se pot face la adresa de email iq@estinvest.ro, dar mai multe informații despre proiect sunt pe site-ul oficial al BVB (iq.bvb.ro).
Lasă un răspuns