Inspectorii de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au început controale în această perioadă premergătoare sărbătorilor de Paște, ce urmăresc respectarea condițiilor sanitare veterinare din toate târgurile de animale, piețele agro-alimentare, unitățile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare și unitățile de alimentație publică.
În toate piețele agroalimentare și în alte locuri special amenajate în care va fi valorificată carnea și celelalte produse de origine animală, se va asigura necesarul de personal sanitar veterinar și permanența acestuia. Inspectorii vor verifica existența autorizării/înregistrării sanitare veterinare a fermelor, starea de sănătate a animalelor care vor fi sacrificate pentru consum public, respectarea regulilor de transport, abatorizare sau tăiere, condițiile de transport, depozitare și comercializare a produselor din carne, ouă, lapte și pește.
Inspectorii avertizează că în cazul unor nereguli se vor aplica sancțiuni, se va confisca marfa sau se va suspenda activitatea unității respective. (C. CHIFU)
Lasă un răspuns