Cu ceva timp în urmă, în ediţia on-line a publicaţiei „Emigrantul”, ziar redactat de către Asociaţia socio-culturală „Emigrantul” Roma – Italia, a apărut un articol despre doi români care, înfruntând criza, au deschis o gogoşerie la Roma.
Camelia Fusariu, originară din Buhuşi, şi ieşeanul Vlad Emanuel Leahu au transformat un fost fan-club al microbiştilor echipei de fotbal Lazio din Ostia, un cartier din Roma, într-un spaţiu cu dublă utilitate. Astfel, ei au deschis, la un loc, un birou de servicii unde se pot realiza traduceri, legalizări, transferuri de bani, asigurări, curierat şi plăţi ale facturilor şi o gogoşerie. Aici sunt preperate pe loc gogoşi în stil românesc, alături de covrigi şi colaci.
Camelia a venit în Italia după ce, timp de 15 ani, a lucrat la catedră ca învăţătoare în oraşul natal. Şi-a făcut meseria cu pasiune, obţinând toate gradaţiile. Dorinţa unei vieţi mai bune a purtat-o către Roma, unde a luat viaţa de la capăt lucrând în restaurante. La un moment dat, împreună cu Vlad, un inginer din Iaşi, s-a hotărât să ia taurul de coarne, pornind propria afacere. Pentru aceasta s-a folosit de experienţa acumulată în domeniul serviciilor culinare, conjugată cu o recalificare obţinută prin ore de studiu temeinic necesare adaptării la nevoile pieţei de astăzi.
Cei doi s-au folosit de posibilitatea accesării unor fonduri oferite de Camera de Comerţ Italiană pentru activităţi de start-up. Şi-au investit banii strânşi cu trudă într-o afacere care, se pare, a prins nu doar la conaţionali, ci şi la italieni, dovadă stând cozile zilnice din faţa gogoşeriei. Clienţii sunt încântaţi de faptul că întreg procesul de fabricaţie este la vedere, asigurând prospeţimea produselor.
Afacerea, pornită la începutul verii, este doar un start, cei doi intreprenori români dorind să o dezvolte, oferind noi şi noi servicii, atât culinare, cât şi financiare.
sursa foto: www.emigrantul.eu
Lasă un răspuns