Știința a mai jucat de multe ori contra echipei de junioare din Roman, medaliată cu bronz la CN Junioare I. Mai de fiecare dată s-au marcat multe goluri, fără însă ca echipa băcăuană să fi impresionat. De data aceasta, gazdele au reușit un meci frumos, dătător de speranțe pentru prestația lor în campionat.
Prima repriză s-a disputat într-o notă de echilibru, junioarele Bacăului nereușind să se desprindă de adversarele lor din Roman. Plusul de experiență pe care îl au câteva dintre jucătoarele Științei a făcut însă diferența, atât la pauză, cât mai ales în repriza secundă. Au fost, de pildă, importante interceptările Lăcrămioarei Câlici, în apărare și pasele pe care le-a trimis pentru contraatac. Păcat că această jucătoare este deja cu un picior în curtea prim-divizionarei HCM Roman. ”Este rău doar pentru noi în această conjunctură, dar e foarte bine pentru ea că va juca în Liga Națională și în Cupa Cupelor. Lăcrămioara merită să joace la un nivel mai înalt și să câștige mai bine. Ea și-a făcut mulți ani datoria față de clubul nostru, a crescut în valoare aici și iată că valoarea sa este remarcată. Este o bilă albă și pentru antrenorii pe care i-a avut în Bacău. Iată că Știința, chiar dacă nu este în prima divizie, are puterea să ridice jucătoare”, ne-a declarat Giani Hornea, antrenor secund al Științei. Reamintim, alte două jucătoare de la Știința au plecat vara aceasta la echipe din LN: Mirela Vâlcu – la Roman; Adina Cârligeanu – la HC Zalău (va juca și în Cupa EHF).
Revenind la meciul Știința – LPS Roman, trebuie spus că nou-venitele la Bacău au confirmat speranțele puse în ele. Mai ales în repriza secundă, ele au atacat cu mult avânt și s-au detașat clar după 19-19 – ultima dată când a fost consemnată egalitate. Știința va mai disputa un meci amical sâmbătă, 9 august, de la ora 11.00, cu puternica HCM Roman. ”Sigur că nu ne facem iluzii că am putea câștiga. Important pentru noi va fi să învățăm ceva din disputa cu o echipă atât de bună”, a declarat antrenorul principal Costel Oprea.
Lasă un răspuns