Compania Salbac Bacău, parte a Grupului de Firme Agricola, a finalizat o investiție de 1,7 milioane de euro destinată creșterii capacității de producție a salamurilor crud-uscate cu 25%. „Acționăm în trendul impus de piață și de obiceiurile de consum și ne focusăm activitatea pe producerea și vânzarea salamurilor crud-uscate Agricola, unde ocupăm poziția de lider național din punct de vedere al cifrei de afaceri, cu o cotă de 17%. Ne dorim să consolidăm această poziție de lider, acesta fiind și argumentul principal care motivează investiția făcută” – a declarat, la inaugurarea noii linii de fabricaţie, Grigore Horoi, președintele Grupului Agricola.
În prima jumătate a acestui an, vânzările de salamuri crud-uscate Agricola continuă ascensiunea semnificativă pe care o înregistrează constant în ultimii cinci ani. Comparativ cu 2009, până în 2013 volumele de salamuri crud-uscate Agricola au crescut cu 88%, iar cifra de afaceri la această grupă de produse era cu 142% mai mare în aceeași perioadă. „Dacă în anul 2008, anul modernizării fabricii de crud-uscate Salbac, au fost livrate în piață 257 de tone de Salam de Sibiu Agricola, în 2013 s-au livrat 731 de tone, iar pentru acest an estimăm că vor ajunge la consumatorii noștri 850 de tone din acest prețios sortiment – a precizat Angelica Șmil Bobouțanu, directorul general al Salbac. Vorbim, așadar, de o creștere a volumelor la acest produs prețios de peste 200% în ultimii cinci ani. Creșterea vânzărilor de Salam de Sibiu Agricola este, practic, motorul dezvoltării acestui business. În totalul vânzărilor de salamuri crud-uscate, Salamul de Sibiu are o pondere de 45%, iar în unele luni depășește 50%”.
Noua linie tehnologică de fabricare a salamurilor crud-uscate, amplasată în fabrica de preparate din carne a companiei, are în componență noi tunele de maturare a salamurilor, depozite de produs finit și dispune și de o secție de feliere-vacuumare realizată în conformitate cu cele mai noi și mai riguroase standarde de calitate europene. „Aici – a spus Angelica Șmil Bobouțanu – vom produce salamuri crud-uscate nemucegăite, în special Salamul Sinaia. Prima tonă din acest sortiment apreciat de consumatorii noștri a fost livrată deja din data de 11 august. Pe de altă parte, fabrica unde obținem Salamul de Sibiu este deja capacitată la maxim. Mizăm pe o creștere de cel puțin 10% a cifrei de afaceri în acest an, o cifră ambițioasă pentru o piață din ce în ce mai concurențială. Avem deja solicitări care ne angajează întreaga capacitate și avem încredere că vom dezvolta acest business urmărind cu rigurozitate cele două principii de bază care ne caracterizează: respectul față de consumatori și zero compromisuri în privința calității produselor noastre”.
Salbac a înregistrat, în 2013, o cifră de afaceri de 88 de milioane de lei, în creștere cu 7% față de anul precedent. Producţia – a precizat Grigore Horoi – a crescut de la circa 850 de tone de salamuri crud-uscate în 2009, la peste 1.600 de tone anul trecut, iar pentru 2014 se speră la 1.820 de tone. „Creşterile ne-au determinat să operăm majorarea capacităţii de producţie. Prima a fost în 2011, când am pus în funcţiune patru tuneluri de maturare a produselor, iar în 2014 am decis că extinderea trebuie continuată” – a mai spus preşedintele Grupului.
Salamul de Sibiu Agricola este lider detașat în segment pe piața din România în ultimii șase ani, ultima măsurătoare Nielsen indicând o cotă de 51%.
Domnilor Directori de la SALBAC ca fost muncitor al fabrici Frigorifer ,va propun sa renuntati la chimicalele de acuma si la eurii si faceti salamurile de altadata de pe vremea lui Ceausescu ca aveau gust natural iar condimentele erau de asemenea naturale fara chimicale si euri cum faceti acuma…..Intoarcetiva la ce a fost bun si renuntati la aceasta moarte lenta din salamuri…Cautati retetarele vechi si cautati cativa muncitori care faceau acestea si o sa castigati mult mai mult cu salamurile naturale…..Ca fost preparator de pe vremea lui Ceausescu pot sa va spun ca produsele de pe piata nici pe departe nu se aseamana cu ce era inainte.ma refer la gust.strucura .calitate
De asta pute in tot orasul, din cauza salamurilor voastre împuţite; ne-ati intoxicat cu miros de hoit toată saptamâna trecută de dimineaţa până dimineaţa; ca sa manânci un salam de la Agricola e o adevărată aventură plină de curaj, fiindcă salamurile lor sunt pline de E-uri, G-uri, P-uri sau naiba ştie ce mai bagă în ele…e crimă împotriva familiei să bagi în frigider un asemenea salam care miroase a gandaci de CoIorado……pe vremea lui Ceausescu erai norocos daca găseai un salam de Agricola fiindca era tare bun, acum suntem campioni la ghinion să avem aşa ceva în frigider….