Ştiinţa Municipal Dedeman a câştigat Cupa Municipiului Bacău, ediţia a 9-a, învingând în finală pe HC Vaslui cu 31-26. În semifinale, studenţii învinseseră greu, cu 29-28, pe CSM Călăraşi. Cel mai tehnic jucător al competiţiei a fost desemnat Mark Pinnonen, conducătorul de joc al Ştiinţei Bacău. Sunt lucruri care ne fac sǎ spunem cǎ Ştiinţa a ieşit pe plus din aceastǎ competiţie, ultima înaintea meciurilor oficiale. Dar nu totul a fost roz în ceea ce o priveşte pe vicecampioana ultimilor trei ani.
În cea de-a doua seminfinală a competiţiei, cu CSM Dunǎrea Cǎlǎraşi, echipa gazdă, Ştiinţa Municipal Dedeman, a fost la timona partidei până în minutul 45, când formaţia oaspete a egalat şi a trecut la conducere, cu 23-22. Avantajul echipei călărăşene a fost apoi şi de două goluri, 26-24, când mai erau doar cinci minute şi se părea că va câstiga meciul. Ştiinţa s-a mobilizat însă spre finalul partidei şi, aparându-se mai bine, a avut atacuri pe care le-a fructificat, impunându-se cu 29-28. Dar, evident, antrenorul Mateo Garralda nu se putea declara mulţumit. “Nu am fost sută la sutǎ concentraţi şi nici intensitatea jocului nostru n-a fost maximǎ. Am o experienţǎ de 28 de ani în handbal şi ştiu cǎ, atunci când nu dai sutǎ la sutǎ poţi pierde, cu Suceava sau Dunǎrea, ca acum. Cu Vaslui va fi altceva”.
Pânǎ la urmǎ, a fost aşa cum a spus Garralda, deşi pânǎ la un moment dat ne-am îndoit de prevestirea sa. Prima repriză a finalei cu HC Vaslui n-a diferit prea mult de repriza secundă a partidei cu CSM Călăraşi. Băcăuanii au fost conduşi aproape tot timpul, deoarce au avut mari slăbiciuni în defensivă. Cu o echipă mobilă şi foarte ambiţioasă, Vasluiul era permanent la conducere, iar la pauză avea un avantaj relativ confortabil, 17-13. Ştiinţa s-a apărat însă mult mai atent în repriza secundă, iar în atac a găsit mult mai bine căile de pătrundere pe linia semicercului de 6 m. Drept urmare, băcăuanii au egalat la 20, iar apoi s-au desprins din ce în ce mai mult, scorul final, 31-26, consemnând şi cea mai mare diferenţă din toată partida. A fost un meci tensionat, cu multe conflicte în teren şi numeroase contestǎri de pe banca tehnicǎ, în primul rând din partea antrenorului vasluian Leonard Bibirig.
Cu trei zile înainte de meciul pentru Supercupa României cu HCM Constanţa, la Ştiinţa domină un optimism prudent. “Am avut momente de handbal extraordinar în cele trei turnee, dar am avut şi perioade slabe – a declarat secundul Sorin Bârzǎ. Repriza a doua a meciului cu HC Vaslui a fost bunǎ spre foarte bunǎ şi am dori sǎ rǎmânǎ ca nivel de referinţǎ de-acum încolo. Au plecat mulţi jucǎtori, au venit alţii, de aceea este normal sǎ aparǎ nesincronizǎri. Am dat tuturor şansa de a juca, de a arǎta ce pot şi de a se putea încadra în schemele gândite de conducerea tehnicǎ. Facem progrese de la o zi la alta, dar mai avem mult de muncit pentru a ajunge la nivelul înalt pe care ni-l propunem. În curând se va juca pe puncte, iar atunci vom avea o abordare diferitǎ în ceea ce priveşte alcǎtuirea echipei şi schimbǎrile pe parcursul meciului”.
La festivitatea de premiere au fost acordate şi premii individuale, pentru golgeterul competiţiei – Nicolae, de la CSM Călăraşi, pentru cel mai bun portar – Pralea, de la HC Vaslui, şi pentru cel mai tehnic jucător, Pinnonen, de la Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău. “Sunt onorat de acest premiu şi trebuie sǎ spun cǎ m-am simţit bine la Ştiinţa de la bun început – a declarat jucǎtorul estonian. Desigur cǎ îmi doresc trofee cu actuala mea echipǎ şi voi da totul pentru asta. Diferenţa dintre campionatele suedez şi danez, unde am jucat pânǎ acum, şi cel românesc este cǎ acolo se joacǎ mai tehnic, iar aici mai fizic, chiar pânǎ la limita cartonaşului roşu”.
Lasă un răspuns