Asociaţia Trust Orfelinat Ungureni, având ca partener Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău a susţinut în perioada iulie- noiembrie 2014, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Bacău, proiectul intitulat «Lecţia de comunicare».
Proiectul s-a adresat elevilor de gimnaziu din şcolile băcăuane „ Mihail Sadoveanu” şi „ dr. Alexandru Şafran” şi diriginţilor acestora. Prin metode interactive de informare, am vorbit despre igiena şi sexualitate, comunicare şi inter-relaţionare, iar împreună cu specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog, am conştientizat elevii asupra riscurilor consumului de substanţe psiho-active.
Prin proiectul „Lecţia de comunicare” am pus la dispoziţia cadrelor didactice din toate şcolile cu clase gimnaziale din judeţul Bacău un instrument de lucru , pe suport electronic, pentru susţinerea orelor de dirigenţie cu teme din cadrul opţionalului „Educaţia pentru sănătate”.
În paralel, am continuat programul de informare şi educaţie pentru sănătate din Ambulatoriul de Specialitate Copii, care constă în distribuirea zilnică a pliantelor pentru părinţi pe teme medicale şi desene, creioane de colorat şi poveşti pentru copiii ce vin la consultaţii.
Rezultatele finale ale proiectului „Lecţia de comunicare” sunt:
- 365 de elevi de gimnaziu din şcolile „ Mihail Sadoveanu” şi „ dr. Alexandru Şafran” au participat la întâlnirile pe teme de educaţie sexuală şi educaţie antidrog;
- fiecare şcoală gimnazială din judeţul Bacău a primit instrumentul de lucru pe suport electronic, pentru susţinerea orelor opţionalului ‘Educaţie pentru sănătate’;
- 2 work-shop-uri pe tema importanţei abordării în şcoală a educaţiei pentru sănătate, la care au participat 17 diriginţi din cele două şcoli băcăuane;
- am distribuit peste 9900 de pliante pe teme de sănătate, educaţie şi psihologia copilului pentru părinţi şi peste 25.000 pliante (însemnând desene de colorat, jocuri, poveşti şi ghicitori) pentru copiii ce vin pentru consultaţii medicale în Ambulatoriul de Specialitate Copii;
Asociatia Trust Orfelinat Ungureni caută soluţii pentru continuarea acestor activităţi, ale căror beneficii sunt recunoscute atât de părinţi şi personalul medico-sanitar, cât şi de elevi şi cadre didactice.
Asociaţia Trust Orfelinat Ungureni este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi non-profit, activă în domeniul social din octombrie 1990. La acest moment, Asociatia are în derulare 4 proiecte, ce vizează activităti de îngrijire, educaţie, incluziune socială şi îmbunătăţirea actului medical.
Manager proiect, Geanina MACOVEI
Lasă un răspuns