Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” în parteneriat cu SC Kubert HPS S.R.L., implementează proiectul cu titlul ”Sprijinirea studenților in tranziția spre viată activă prin stagii de practică specializate, orientare in carieră si consiliere profesională – Sprijin pentru viitor!” – POSDRU/189/2.1/G/156336 începând cu data de 1 iulie 2015.
Conferinţa de lansare a proiectului va avea loc miercuri, 05.08.2015, începând cu ora 12.00, la Pensiunea Balta Albastră, localitatea Letea Veche, Bacău.
Proiectul are o durată de 5 luni si este cofinantat din Fondul Social European – Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 2 – : Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, domeniul major de intervenție 2.1 – Tranziția de la scoală la viața activa.
Scopul proiectului crearea unui parteneriat performant intre mediul academic si angajatori, cu scopul dobândirii dezvoltării cunoștințelor si a aptitudinilor de munca ale studenților pentru facilitarea unei inserții optime a acestora pe piața muncii. Prin acest proiect se asigura dezvoltarea resursei umane pentru integrarea durabilă pe piața muncii prin promovarea învățării pe tot parcursul vieții, pentru dobândirea cunoștințelor si dezvoltarea aptitudinilor de munca a cel puțin 180 de studenți înmatriculați in sistem național de învățământ (licență sau master) din cadrul universităților din regiunile Nord-Est.
Activitățile proiectului vizează un grup țintă format din minim 180 de persoane si converg către atingerea următoarelor obiective specifice:
OS1)Creșterea gradului de conștientizare privind oportunitățile viitorilor absolvenți de învățământ superior pentru efectuarea stagiilor de practica si diseminarea de bune practici ce vin in ajutorul unei inserții optime pe piața muncii.
OS2)Îmbunătățirea orientării profesionale a cel puțin 180 de studenți prin acțiuni inovatoare de consiliere profesionala si orientare in cariera cu scopul dezvoltării competentelor necesare in procesul inserării pe piața muncii si creșterea gradului de ocupare.
OS3)Facilitarea accesului la stagii de practică performante pentru studenți in vederea creșterii ratei de ocupare prin dezvoltarea de parteneriate public private, prin mecanisme ale proiectului, intre universități si angajatori in vederea îmbunătățirii tranziției de la scoală la o viața activă.
Implementarea va conduce la îmbunătățirea calitătii resurselor umane din regiunile Nord-Est.
Informatii suplimentare despre proiect: mata_ilarion@yahoo.com
Lasă un răspuns