Vineri, 4 decembrie, elevii Şcolii Gimnnaziale „AL I. CUZA” Bacău au participat la derularea unui nou episod din cadrul Programului ECO “Mănâncă responsabil”, implementat împreuna cu CCDG România.
Pentru ca produsele de tip fast-food, băuturile acidulate, dulciurile le gasesc la tot pasul și îi atrag ca un magnet, elevii de la Cuza s-au hotarât să adopte un stil de viață sănătos și să mănânce resposabil. Specialiști de la DSP Bacău le-au exlicat în cadrul activitații de astăzi cât sunt de dăunătoare pentru sănătate produsele de tip fast-food și că acestea reprezintă, de cele mai multe ori, principala sursa a obezitații în rândul copiilor.
Acest avertisment a fost explicat și de cadrele didactice coordonatoare ale proiectului la nivelul școlii prof. Jana Rugina și prof. Anca Seres. Responsabilitatea pentru a alege o hrană sănătoasă revine și parintilor care trebuie să ii invete, inca de mici, pe copii, să ia micul dejun zilnic, dar și să consume multe fructe și legume proaspete. Copii au explicat și care ar fi pericolele reprezentate de anumite alimente consumate în exces și au mai înteles un lucru: fructele nu trebuie sa le lipseasca din ghiozdane, la școala. La finalul activității ECO fiecare copil din școala a primit câte un măr ca semn al aplicarii rapide și conștiente a sloganului „Sănătate în bucate”!
“Mănâncă responsabil” este un proiect care se desfășoară pe o perioada de trei ani, în 50 de școli din Romania și în alte 9 tari europene, Cehia fiind țara coordonatoare.
Lasă un răspuns