Fiecare părinte se întreabă – „Ce face copilul meu la școala? ” sau ” E suficient de activ, de pregătit, de atent? ” Din dorința de a găsi singuri răspunsuri corecte la aceste întrebari s-a născut tradiția de a-i invita, an de an, pe părinții la o lecție deschisă.
Elevii clasei a III-a C de la Școala Gimnaziala Al. I. Cuza Bacău, au desfăşurat vineri, 4 martie, o oră de lectură, în cadrul căreia au putut fi activi participativi și adulții. Activitatea didactică a purtat pașii tuturor prin lumea schițelor lui Caragiale. La braț cu Goe și Ionel din celebra „Vizită”, elevi și părinți au raspuns în final unor întrebari sub forma de concurs, ce a urmărit răspunsuri sincere și generat foarte multe emoții.
De ce o lecție cu părinții ? Anca Sereș, profesor la Școala Al. I. Cuza Bacău, spune că prin participarea părinţilor la o lecție demonstrativă aceștia pot observa : nivelul de atenţie al copilului , gradul de participare la activitate , nivelul real de cunoştinţe, nivelul de emotivitate al copilului, complexitatea exerciţiilor care se fac într-o oră şi modul în care elevii reacţionează la acestea, volumul de informaţii noi transmis şi cât de mult poate asimila din clasa propriul copil. Cred că a vedea o oră cu proprii tăi ochi, este cea mai bună modalitate de a-ţi evalua corect copilul.
koko a zis
Ce-mi plac glumele cu parinti si copii fitzosi!
Apostol.Gabriel a zis
Ce frumos va sta in bancile noastre! Ar.trebui toti parintii care am.investit in clasa doamne.i toma sa venim frumos sa.ne luam tot ce este al.nostru din clasa de la.parchet la tabla .la banci etc..tot..
EGO a zis
Nu s-a investit nimic pentru cadrul didactic. ci pentru imbunatatirea conditiilor in care invata copiii.Un om care se respecta pe sine si pe ceilalti solicita coparticiparea parintilor ,este oare atat de greu de inteles? Aceasta doamna a realizat un climat de lucru decent pentru elevi dar nu a reusit sa elimine rautatea si superficialitatea gandirii unora!!! Un simplu Multumesc ar fi mai firesc de adresat doamnei respective !!! Apoi, cati invatatori se ofera sa tina lectii deschise ???
Ana a zis
Adica cei care nu au cerut „coparticiparea” parintilor, nu se respecta nici pe ei si nici pe ceilalti ?? In niciun caz !! Pentru cultura dumneavoastra, nu exista invatatori care sa nu fi sustinut lectii deschise.
EGO a zis
Cultura mea permite diferentierea lectiilor deschise/ demonstrative sustinute in cadrul comisiilor metodice sau organizate pentru parinti ca si obiectivelor acestora!!! Ca exista si invatatori care isi folosesc putinele resurse pentru confectionarea materialelor didactice ( de regula se apeleaza la ajutorul parintilor!!!) este adevarat,nu stiu insa invatatori care sa-si asigure,fara contributia parintilor,mobilier,huse pentru banci…Coparticiparea o consider ca implicare a celor interesati in atingerea unui anumit nivel al interventiilor instructiv-educative.