Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a lui M. A. S., ofițer de poliție în cadrul Biroului 6 de Poliție Rurală din comuna Traian, județul Bacău, în prezent aflat în stare detenție, pentru executarea unei pedepse privative de libertate, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Alături de fostul polițist, în fața judecătorilor va trebui să apară D.T., avocat în cadrul Baroului Bacău, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA Bacău au menționat că „în perioada 12 – 14 ianuarie 2013, inculpatul D.T, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bacău, a intermediat pretinderea sumei de 1.500 euro, de către ofițerul de poliție, de la o persoană (denunțător în cauză) cercetată într-un dosar penal instrumentat de lucrători ai Biroului 6 de Poliție Rurală din comuna Traian, jud. Bacău”.
În același document, se arată: „Inculpatul M.A.S. a pretins, prin intermediul avocatului, suma de bani respectivă pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu, în sensul de a depune diligențele necesare în direcția soluționării favorabile a sesizării formulate pe numele denunțătorului, prin schimbarea declarațiilor date de părți sau neînregistrarea efectivă a dosarului penal. Infracțiunea nu s-a mai concretizat, pentru că denunțătorul nu a reușit să mai facă rost de suma de bani pretinsă”.
Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Bacău, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză. DNA face precizarea că „această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.
Contactat de Ziarul de Bacău, avocatul D.T. a declarat: „Mă consider nevinovat. De altfel, azi, Curtea de Apel Bacău a decis revocarea măsurii controlului judiciar”.
Lasă un răspuns