Aleșii liberali din Consiliul Local Bacău îi solicită primarului Cosmin Necula să organizeze de urgență o dezbatere, pentru găsirea unei soluții de continuare a programului „Școală după școală”.
Consilierii au adresat primarului Bacăului o scrisoare deschisă, în care se preconizează o iminentă criză: „În câteva zile va începe un nou an școlar – și odată cu el, și o criză socială pe care Bacăul va trebui să o rezolve în cel mai scurt timp posibil. Din cauza unei legi neancorate în realitate, organisme de control au sistat Programul „Școală după școală” și 12.000 de familii vor afla pe 12 septembrie că trebuie să își ia copiii acasă la ora 12:00”.
Liberalii afirmă în scrisoarea deschisă că doar o parte din acești părinți pot găsi soluții – bone, bunici – până în momentul în care ei se întorc de la serviciu.
„În numele PNL Bacău, vă invităm să ne așezăm toți la masa dezbaterilor, să uităm pentru un timp de lupta politică, să ascultăm opiniile factorilor interesați (directori de școli, asociații de părinți și de elevi, autoritate locală), să inventariem cele mai bune soluții și să ne dăm mâna pentru a rezolva o problemă care ne privește pe noi, pe toți.
Vă rugăm, domnule Primar, să găzduiți și să mediați o astfel de întâlnire în cel mai scurt timp posibil. Până la rezolvarea problemei la nivel național (prin modificare legislativă), Consiliul Local poate avea o atitudine proactivă și împreună putem găsi o soluție”, solicită consilierii locali ai PNL Bacău.
Hanganu a zis
Foarte interesant. Doresc să particip.
Stan a zis
Care au fost motivele sistarii?
Parintii platesc pentru aceste „serviciu”? Primeau si factura/chitanta pentru banii platiti?
Spatiile in care se desfasoara activitatea erau inchiriate conform legislatiei cu contract si cu stabilirea clara a obligatiilor partilor?
Organizatorii au obligatii stipulate in contracte cu parintii copiilor?
Daca aceasta activitate (benefica partial pentru copii) nu se desfasoara cu respectarea clara a unor drepturi si obligatii ale partilor nu este dacat o forma mascata de a incasa niste bani „la negru”.
Se ridica o serie de intrebari privind organizarea acestei activitati la care persoanele respective nu cerd ca au raspuns.
Poate ma insel dar din afara se vede ca o afacere in beneficiul unei singure parti.
Care este programul copiilor in aceasta perioada, cine organizeaza si supravegheaza eventuala deplasare catre spatiile respective, chiar este benefic ca dupa 4-5 ore de cursuri in spatii inchise copii sa intre pentru alte ore in spatii inchise si in program tot de lectii fara o pauza corespunzatoare cu activitati in aer liber etc etc.?
Sunt buni si consilierii la ceva dar ce solutii pot gasi pe langa lege?
Sa nu transforme aceasta dezbatere intr-o lupta politica.
Valentin a zis
Pentru Stan si altii ca el e bine de stiut ca sunt contracte si platile se fac cu factura si chitanta ceea ce aduce si mai multi bani la buget. Temele facute cu personal calificat dau mai multe roade in timp decat cele facute cu sau fara parinti cand au timp.
Deci analizati problemele inainte de a scoate idei care nu au valoare pe piata.
Stan a zis
@Valentin
Am pus niste intrebari nu am lansat nici o idee pe piata.
Daca ai raspunsuri si activitatea este una benefica pentru copii atunci merita sa se desfasoare in continuare.