Trofee de vânătoare, articole de specialitate, produse culinare specifice, dar și multe povești pot fi descoperite de publicul prezent la Expo Vânătoare și Pescuit Bacău 2016, eveniment organizat de R.N.P ROMSILVA – Direcția Silvică Bacău și Centrul de Afaceri și Expoziții Bacău, la care participă 29 de firme și organizații de profil din România, experți ai Consiliului Internațional al Vânătorii, dar și 250 practicați ai vânătorii și pescuitului din aproape toate județele țării.
R.N.P ROMSILVA – Direcția Silvică Bacău este partener de tradiție al manifestării, fiind implicată în organizarea tuturor edițiilor.
„Direcția Silvică Bacău este partener de 6 ani, la organizarea Expo Vânătoare și Pescuit. Scopul este de a face vizibil sectorul de activitate al vânătorii, în adevăratul ei sens. Vânătoarea este caracterizată de faptul că se ocupă în special de dezvoltarea vânatului, fiind un mijloc de selecție și echilibrare a efectivelor de vânat. Pe locul al doilea în această activitate este partea de recoltare, adică vânătoarea ca sport nobil”, a precizat, pentru Ziarul de Bacău, Viorel Ghelasă, directorul Direcției Silvice Bacău.
O valoroasă expoziție de trofee etalată de asociații și instituții de profil, firme private sau persoane fizice, încântă publicul vizitator cu exemplare vânate pe teritoriul României, unele dintre ele la data capturii constituindu-se în recorduri mondiale, dar și în alte colțuri ale lumii.
Concursul de omologare de trofee de vânătoare cu acordare de puncte CIC, va fi prefațat, sâmbătă după-amiază, de prezentarea Rezervației de zimbri de la Vânători Neamț, urmată de o paradă a mai multor exemplare valoroase din importanta rasă de câini de vânătoare Limier.
Vizitatorii pot descoperi la standurile producătorilor, importatorilor și distribuitorilor articole destinate pescuitului, vânătorii, dar și o bogată gamă de îmbrăcăminte și echipamente speciale pentru drumeții în natură. Nu lipsesc articolele meșteșugărești, sculpturile în lemn și os, obiecte de iluminat și de artă tradițională pentru amenajări interioare, aduse de artizani din 14 județe.
Zona din expoziție cu vânzare cuprinde o generoasă ofertă cu preparate culinare din carne de vânat, pregătite de mai mulți producători din țară. Evenimentul cuprinde și un concurs de gastronomie vânătorească, la care s-au înscris chefi reprezentând cunoscute restaurante, dar și vânători și pescari.
De asemenea, vizitatorii pot experimenta tirul cu arcul și tirul cu arme sportive. Pescarii, vânătorii, cât și publicul larg pot admira în cadrul manifestării și „Expo Auto Off Road”, mașini de teren necesare călătoriilor pe teren accidentat.
Lasă un răspuns