Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont a propus noile tarife pentru pârtia de schi Nemira din Slănic Moldova pentru sezonul 2016-2017. Noile tarife sunt aceleași ca în sezonul trecut și vor fi supuse dezbaterii și aprobării Consiliului Județean, în ședința de marți, 29 noiembrie 2016.
Pentru o urcare la pârtia de schi Nemira un adult va plăti 7 lei, în timp ce elevii și studenții vor scoate din buzunare 5 lei.
Pentru șase urcări, tariful este 35 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru elevi. De asemenea, pentru 12 urcări, prețurile sunt de 65 de lei/adult și 40 de lei pentru copii și elevi/studenți.
În ceea ce privește abonamentele pentru o zi sau două zile la pârtia de schi Nemira, prețurile sunt de 80 de lei și 150 de lei pentru adulți, respectiv 50 de lei și 80 de lei pentru minori.
Abonamentul pentru întreg sezonul, care este de 2.000 de lei pentru adulți și 1.000 de lei pentru minori.
Practic, tarifele pentru telescaun și parcare sunt aceleași ca în sezonul trecut.
Aceste tarife acoperă consumul de energie electrică și carburant, salariile personalului de întreținere și exploatare, consumul de apă pentru tunurile de zăpadă, valoarea cartelelor de acces la telescaun (de carton și magnetice), serviciile de colectare a deșeurilor, echipamentele și dotările salariaților, dotări ale pârtiei de schi, reviziile anuale, taxe etc.
Florin Petrea a zis
1.Daca aceasta iarna va fi ca si iarna trecuta adica cu o saptamana de zapada pe partia din Slanic, nu vor fi acoperi nici salariile angajatilor. Partia este construita la joasa altitudine fapt ce dezavantajeaza utilizarea ei indelungata prin lipsa zapezilor la care se mai adauga si efectul incalzirii globale.
2.Daca primaria din Slanic va aplica tarifele propuse de parcare ( turistii vor plati 10 lei pe ora) esecul va fi total.
Florin a zis
Peste tot in statiune au preturi nejustificat de mari, acest fapt m-a facut sa iau decizia radicala, sa nu mai merg in Slanic Moldova.
ALEXANDRU Vasile a zis
Unele persoane, prin opinia lor fara acoperire, fac un deserviciu statiunii Slanic-Moldova. Costurile serviciilor (cazare hotel, masa restaurant, produse alimentare in magazine, s.a., ..) sunt in limite normale, ele situandu-se sub cele din statiunile de pe valea Prahovei. Indrazniti si veniti pentru a va convinge direct la fata locului, concluziile afirmate apatin unui galatean, care de peste 20 ani frecventeaza anual statiunea Slanic. Avem si avantajul unui drum mult mai liber fata de celelalte statiuni de odihna.
Turis a zis
Nu putem compara cele doua statiuni Valea Prahovei si Slanicul . Slanicul abia subzista in turism cu investitii minime in hoteluri (multe inchise) si nr turistilor este incomparabil mai mic. Iar la nivel de autoserviri si restaurante in Slanic lucrurile sunt mai slabe ca in mun Bacau
un slanicean a zis
Mai Florin Petrea nu-ti mai etala nestiinta sau reaua vointa. Citeste cu atentie articolul, taxele astea le fixeaza Consiliul Judetean Bacau nu primaria din Slanic. Daca esti slanicean sa-ti fie rusine ca ponegresti orasul in care traiesti iar daca nu esti vezi-ti de treaba ta si nu dezinforma lumea.
Mai nou la Slanic vom avea PATINOAR. Dumneata sa nu vi pe aici caci ti se va imputa taxa personalizata pentru port ilegal de vid in creier si lipsa de circumvolutiuni pe langa taxa se 1 leu parcare care e acum sau 3 lei cat va fi la anu.
Florin Petrea a zis
@ un slanicean
Modul Dvs de adresare este ” de cartier” iar daca spuneti ca sunteti din Slanic si nu aveti habar de aceste lucruri pe care presa le-a prezentat atunci imi pare rau citez:
„Si turistii vor scoate mai mult din buzunare, pentru ca in loc de 1 leu ora de parcare, turistii care isi lasa autoturismele in zona statiune pâna la pensiunea Izvoare si Hotel Coroana Moldovei vor plati 3 lei ora si maximum 20 de lei ziua. De la pensiunea Izvoare pâna la camping, turistii vor plati 10 lei pe ora. Parcarea pentru autocare, microbuze va fi 20 de lei pe ora.
„Aceasta taxa este pentru turistii care vin la Slanic, deschid portbagajul si manânca si beau. Cealalta de 3 lei se va vedea in intretinerea parcului”, a mai spus primarul Gheorghe Baciu.
ciprian a zis
din punctul meu de vedere, toate ar fi ok sau relativ ok, mai ales partia, cu o singura MARE exceptie: altitudinea la care a fost construita. atat timp cat e zapada, e bine, dar din pacate numarul de zile pe sezon cu zapada se situeaza intre mic si foarte mic. sau cel putin asa a fost pana acum. sa dea domnul ca pe viitor sa fie zapezi ca-n povesti in fiecare iarna la Slanic, care sa contrazica puternic statisticile dintotdeauna despre acest acepect.
Catalin a zis
@Ciprian. Ar putea sa faca un efort CJ si sa doteze locatia cu tunuri de zapada .
Scuza-ma , nu esti Ciprian vecinu’ lu’ Tetelu , asai ?