Florinel Patrichi, ce a făcut parte din gruparea fostului boxer băcăuan Rică Daniel Dăncuță, a fost condamnat la închisoare, după ce a început pe cont propriu o „afacere” ce includea falsificare de carduri, dar și alte infracțiuni.
Geuparea lui Florinel Patrichi a fost destructurată în 2011, când forțe de interventie rapidă din Bucuresti au răscolit municipiul Bacau, în noaptea de 13/14 decembrie, in cautarea membrilor unei grupari infracționale suspecte de comiterea infracțiunilor de deținere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.
La 25 noiembrie 2010, „gruparea” Dăncuţă a dat lovitura cea mai mare: 352.092 de coroane suedeze (aproximativ 170.000 de lei sau 40.000 de euro) într-o singură zi. Potrivit DIICOT, citat de adevarul.ro, patru „săgeţi”, coordonate telefonic din România, au retras aceste sume de bani din Lubljana (Slovenia).
Trei bancomate situate în centrul capitalei slovene au fost ţinta skimmerilor. Una dintre cele patru săgeţi, Mihai-Iulian Regheţ, arestat în acest dosar, pus în faţa înregistrărilor telefonice a recunoscut acuzaţiile. Datele de pe cardurile bancare fuseseră copiate fraudulos cu trei zile în urmă, la 25 noiembrie 2010, de la un bancomat din oraşul Göteborg (Suedia).
Cum au acționat
Cu un an înainte, Florinel Patrichi – spun procurorii – făcea parte dintr-o grupare infracțională organizată, în subordinea fostului boxer Rica-Daniel Dancuta, la care au aderat si alte persoane in scopul obtinerii unor beneficii financiare substantiale din fabricarea si comercializarea de dispozitive de fraudare a mijloacelor de plata electronice la pretul de 1.500 de euro/bucata.
Potrivit DIICOT, Florinel Patrichi a constituit o altă grupare infracțională, membrii acesteia folosind componentele achiziționate de la Dăncuță pentru fabricarea de echipamente de fraudare a mijloacelor de plata electronice si skimming pe teritoriul mai multor state din Europa, cu predilecție în Italia.
„In cursul anului 2011, membri grupării, coordonați de catre Rică Daniel Dăncuță, ar fi actionat pe teritoriul mai multor state din UE (Slovenia, Italia, Olanda si Suedia) unde au instalat dispozitive la bancomatele unor banci compromițând mai multe cărți de credit. Prejudiciul estimateste de aproximativ 40.000 de euro”, a anunțat DIICOT.
Punct final
Tribunalul Bacău l-a condamnat pe 16 mai 2017 pe Florinel Patrichi la 5 ani de închisoare cu executare, pentru aderare la un grup infracţional organizat, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, constituire a unei grupări infracţionale, punere în circulaţie a unui instrument de plată electronică falsificat, acces ilegal la un sistem informatic. Patrichi trebuie să achite către Nordea Bank AB suma de 30.762 coroane suedeze şi Danske Bank 5.163,78 coroane suedeze, drept daune materiale.
Sentința nu este definitivă, poate fi atacată cu apel.
Imagini de la perchezițiile ce au vizat gruparea:
Și Boxerul Daniel Dăncuţă, fost campion naţional la categoria grea, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, pentru mai multe acuzaţii: iniţierea şi constituirea unui grup infracţional organizat, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu şi două infracţiuni de şantaj. Acesta este acuzat încă din 2012 de procurori că a pus bazele unei grupări specializate în fabricarea şi comercializarea unor dipozitiv de fraudare a bancomatelor.
Potrivit evz.ro, încă de pe atunci era cunoscut cu antecedente penale, fiind condamnat pentru săvârşirea unor infracţiuni de acelaşi gen în Italia (2001), Marea Britanie (2005, 2007), Germania (2008). În 2014, Tribunalul Bacău l-a condamnat pe Dăncuță la 3 ani și șase luni de închisoare.
Ulterior, fostul boxer a devenit și „campion” la amenzi de circulație, pe rolul instanțelor de pe traseul București-Bacău fiind mai multe procese în care Dăncuță a contestat procesele verbale.
Conform adevărul.ro, numele fostului boxer Daniel Dăncuţă a apărut în interceptările din dosarul de trafic de persoane al lui Dinu Damaschin, autointitulat protector al fotomodelului Monica Gabor.
Într-o convorbire telefonică, interceptată de SRI, Dinu Damaschin discuta cu un locotent de-al său, nemulţumit că nu i-a dat o fată, pentru distracţie, prietenului său, Dan Dăncuţă. Procurorii DIICOT care au monitorizat această anchetă au explicat că au păstrat această convorbire în dosar, pentru a arăta relaţiile de amiciţie din lumea interlopă băcăuană.
Florinel a zis
Radu Mazare, condamnat la 4 ani cu suspendare in dosarul retrocedarilor ilegale de plaje, prejudiciu 114 milioane de euro, aceasta este o stire. Viorel Hrebencic si Andrei Hrebenciuc judecati in state de arest la domiciliu pentru furtu a 43 de hectare, echivalentul a 300 de milioane de euro. Acestea sunt stirile pe care ar trebui sa le dati, dar nu aveti cum deoarece ei sunt sefii vostri. Vorbiti deapre sageti, mafie dar adevaratii mafioti sunt sefii voastri. Sper ca folositi hartie igienica dupa ce ii pupati in partea din spate ca sa nu va murdariti copii.