Cea mai mare rată de promovare a examenului de bacalaureat, de peste 83%, s-a înregistrat în judeţele Bacău, Sibiu, Iaşi şi Cluj, în timp ce în judeţele Ilfov şi Giurgiu rata de promovare a rămas sub 55% şi după soluţionarea contestaţiilor, potrivit rezultatelor finale ale examenului anunţate luni după-amiază de Ministerul Educaţiei Naţionale.
Astfel, în judeţul Bacău rata de promovare este 84,53%, comparativ cu 83,54% înainte de contestaţii, în Sibiu – 84,39% comparativ cu 83,73% înainte de recorectarea lucrărilor, în Iaşi – 84,10%, faţă de 82,91%), iar la Cluj – 83,65%, comparativ cu 82,75% înainte de contestaţii.
Judeţele în care rata de promovare a rămas sub 55% sunt Ilfov (44,31%) şi Giurgiu (51,96%).
Conform Ministerului Educaţiei, rata de promovare înregistrată de absolvenţii care au susţinut probele în prima sesiune a examenului naţional de bacalaureat a crescut cu 1,5 % după soluţionarea contestaţiilor: de la 71,4% la 72,9%, mai mult cu 4,8% faţă de rata de promovare de la finalul primei sesiuni a bacalaureatului din 2016.
Două note de 10 în plus
În județil Bacău, după contestații, numărul candidaţilor declaraţi admişi a crescut cu 37, ceea ce înseamnă aproape un procent în plus.
”Pentru noi este un rezultat care ne onorează, dar ne şi obligă în acelaşi timp. Este o linie constantă a rezultatelor în ultimii ani, în care, de pe locul trei acum doi ani şi locul doi anul trecut am ajuns acum pe prima poziţie în ierarhia naţională. Acest aspect confirmă munca elevilor şi a profesorilor, însă să nu uităm şi de contribuţia părinţilor şi a unităţilor de învăţământ”, a declarat, luni, pentru news.ro, purtătorul de cuvânt al ISJ Bacău, Doina Marinov.
În ceea ce priveşte mediile de zece, numărul acestora s-a dublat la nivelul judeţului Bacău, de la două la patru.
Lasă un răspuns