Cinci spitale din județul Bacău s-au constituit părți civile în procesul în care directorii și compania Hexi Pharma sunt acuzați de înșelăciune, uz de fals, fals în înscrisuri și participație improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.
Spitalul Județean de Urgență Bacău, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Municipal de Urgență Moinești, Spitalul Orășenesc Buhuși și Spitalul Penitenciar Târgu Ocna sunt printre cele 132 de spitale, publice și private, care s-au constituit părți civile în procesul cu Hexi Pharma, potrivit tolo.ro.
Conform sursei menționate, printre unitățile care atacă Hexi Pharma în instanță sunt: spitale mari din capitală („Bagdasar-Arseni”, „Alexandru Obregia”, „Sf. Pantelimon”, Spitalul de Arși); spitale mari din provincie; institute importante („Ana Aslan”, „Parhon”); spitale și laboratoare private (Monza, Synevo), servicii județene de Ambulanță (Prahova, Ialomița, Iași, Gorj), penitenciare (Rahova).
Prof.univ.dr. Adrian Cotîrleț, managerul Spitalului Municipal de Urgență Moinești, a declarat că s-a alăturat celorlalte unități spitalicești în demersul împotriva Hexi Pharma, în schimb, conform statisticilor, lucrurile nu au stat așa rău. „Erau cele mai ieftine produse de pe piață. Ca să fiu sincer, în perioada cât am folosit produsele Hexi Pharma, nu s-a observat o creștere a infecțiilor nosocomiale în spitalul nostru. Nu pot spune că există o diferență între perioada Hexi Pharma și după, din acest punct de vedere”, a declarat pentru Ziarul de Bacău dr. Adrian Cotîrleț.
Adrian Popa, managerul SJU Bacău, a declarat pentru Ziarul de Bacău faptul că spitalul s-a constituit parte civilă în dosar cu circa 20.000 de lei, prejudiciu calculat de contabilii unității. „Aceasta este valoarea dezinfectanților cumpărați în ultimii 2-3 ani”, a precizat Popa. Achizițiile de la Hexi Pharma ale SJU Bacău au fost ceva mai mari, însă doar la dezinfectant au fost probleme.
Tolo a zis
Nu mai aveti declaratia directorului de la spitalul județean Bacau in care spunea ca ziaristii mananca ciuperci in acest caz si ca nu au fost niciodata probleme cu produsele hexipharma?
Ar trebui sa ii puneti in fata acel interviu si sa vedem ce spune acum cand s-a constituit parte in proces. 🙂
Asa de amuzament. 🙂
Nick a zis
Tolo, nu prea este amuzant! Asta arată ce caracter infect au „politrucii” ce cotizează la partidele de la Putere, firesc nu degeaba. Ci în schimbul funcțiilor de tot felul, în cazul de față cea de manager de spital. Mai mult, toată lumea știe că spitalele în cauză, dar nu numai ele (absolut TOATE!), au dat contractele în baza unor licitații trucate sau prin atribuire directă, în schimbul unor „șpăgi” substanțiale, iar acum, chipurile, n-au știut că produsele nu sunt conforme. Păi, conform analizelor de laborator, produsele, cu mici excepții, sunt conforme (asta susțineau mai mereu managerii în cauză), deci procesul, în parte, este inutil. Nu? Că Tolontan a spart „piața” Hexi pentru a face loc unor francezi, asta este o altă poveste și adevărul se va afla până la urmă. Subliniez că nu sunt adeptul Hexi sau altor firme ce au făcut averi pe trafic de influență sau mită, dar care firmă este curată? Aaaa, numai cele străine, chipurile, hai să omorâm tot ce este românesc! Da CNDANR-ul pe când va da în judecată firmele străine ce fac autostrăzi ce se surpă? Numai Iordache a dat mită? Și dacă da, Tăriceanu, Orban și cei care au luat zeci de milioane de euro de la el, pe când în fața instanțelor? Să mai amintesc de Blaga, Videanu (ambii în spatele STRABAG), și alți „corifei” ai businessului ce s-au umplut de bani din șpăgi? Să fim serioși!
Altfel, când vor da Domnii manageri banii luați pe „șpagă” înapoi? Sau să înțeleg că-i vor dona spitalelor ca act de caritate?