Săptămâna trecută, Holzindustrie Schweighofer Baco, fabrica operată de Grupul Schweighofer în Comănești (jud. Bacău) a primit vizita unui grup de diplomați și reprezentanți de rang înalt care au vizitat orașul ca parte a programului Romanian Investment Zoom de promovare a posibilităților de investiții și a parteneriatelor internaționale în județul Bacău.
Delegația a fost compusă din E.S. Domnul Andrei M. Grinkevich, Ambasadorul Republicii Belarus, Dl. Milan Peprnik, Ministru-Consilier, Ambasada Republicii Cehe, Dna. Andreea Liana Blendea, Secția Comercială, Ambasada Republicii Argentina, Dl. Barbu Mihăescu, Camera de Comerț Româno-Elvețiană și Dl. Valentin Preda, Bursa Română de Afaceri, însoțiți de Dna. Adriana Radu (Avangarde Group, organizatorii programului).
Ca parte a vizitei, oaspeții au avut ocazia să afle despre rădăcinile puternice ale companiei în comunitatea de pe Trotuș, vizibile în implicarea Grupului Schweighofer în acțiuni cu puternic impact social. O impresie puternică a lăsat Spitalul Orășenesc „Dr. Ioan Lascăr”, care a fost renovat cu sprijinul Grupului Schweighofer în 2010-2011 și astăzi renaște ca o unitate modernă de îngrijire medicală pentru aproape 80.000 de rezidenți din zona orașului Comănești.
„Ajutorul primit de la companie a fost esențial, spitalul era amenințat cu închiderea definitivă,” a povestit dl. Viorel Miron, Primarul Orașului Comănești. „Implicarea Holzindustrie Schweighofer în comunitate este exemplară. Ne-au sprijinit la reabilitarea școlilor, grădinițelor, creșei, altor instituții de învățământ. Un lucru puțin cunoscut este că ne-au fost alături în campaniile de reîmpădurire a versanților din zonă pe care le-am desfășurat acum câțiva ani. Deși Holzindustrie Schweighofer nu a tăiat niciodată copaci, cum cred oamenii, la Baco nici măcar nu se prelucrează buștean”, a mai adăugat Miron.
Pe platforma fabricii, după o scurtă prezentare a profilului Grupului Schweighofer, delegația a vizitat zonele de producție și a putut vedea tehnologia de ultimă generație, condițiile excelente de lucru și modul în care procesele tehnologice utilizate aduc laolaltă materii prime din diferite părți ale Europei pentru a crea produse cu înaltă valoare adăugată pentru piețele românești și internaționale.
Vizitatorii au apreciat de asemenea inițiativele companiei pentru sustenabilitate și transparență, precum proiectul Pădurea de Mâine și implementarea sistemului Timflow pentru trasabilitatea lemnului.
„Suntem mândri să fim cetățeni ai Comăneștiului și parteneri ai autorităților locale”, a declarat Alexandru Agache, directorul Holzindustrie Schweighofer Baco. „Suntem cel mai mare angajator din regiune și de aceea ne luăm în serios responsabilitatea față de comunitate și ne străduim să îmbunătățim condițiile sociale și economice ale zonei. Fundamentul activității noastre de fiecare zi și cheia succesului nostru comun sunt parteneriatele solide, care traversează granițele și conectează companii și comunități”, a mai spus Agache.
Parte din Grupul Schweighofer din 2010, unitatea de producție din Comănești a devenit, după investiții succesive în tehnologie și dezvoltarea profesională a angajaților săi, cea mai mare fabrică de panel din întreaga lume instalată într-o singură locație.
Fabrica numără astăzi aproape 750 de angajați și are o capacitate de producție de 145.000 m3 de panel și panouri de cofraj anual. Produsele sale sunt exportate în peste 40 de țări din întreaga lume. (sursa: comunicat de presă)
Lasă un răspuns