Îmbunătățirea condițiilor salariale în sectorul public a dus la o creștere a numărului de angajați în administrația publică locală cu peste 10% față de finalul anului 2014), potrivit datelor transmise de către Minsterul Finanțelor Publice.
Conform cifrelor, în ceea ce privește ponderea salariaților din administrația publică în numărul total de salariați, Bacăul este pe locul 3 pe țară, cu 11.34%. Numărul angajaților “la stat” a crescut în ultimii trei ani cu peste 5%, la nivelul județului nostru, ajungând în 2017 la 22.319 de salariați în sistemul public.
La nivel național, conform raportărilor Ministerului Finanțelor Publice, la sfârșitul lunii octombrie 2017, la nivelul instituțiilor și autorităților publice se înregistrau 1.205.041 posturi ocupate, din care 501.788 posturi la nivelul administrației publice centrale și 703.253 posturi la nivelul administrației publice locale.
Dorin a zis
Da, ca acolo se aranjeaza mai usor concursurile. Pe spagi, rudenii, trafic de influenta. Iar ,,trimisii,, Prefecturii sunt complici la concursuri trucate, aranjate din timp, cu subiecte servite inaintea concursului scris, cu comisii supuse primarilor, care dau sa copie celor care trebuiesc angajati. Sa vedeti pe 15 ianuarie , la o Primarie de langa Livezi ce aranjament al primarului va fi cu un post de casier! Alo, DNA se aude???
Lumea a zis
De aceia merge prost totul la stat pt ca sunt oameni adusi pe sistem clientelar si obedient (partide, neamuri cu toata incrangatura). In plus salariile sunt mai mari la stat ca la privat cat despre munca in timpul programului se stie in general este de maxim o ora pe zi pt stat restul timpului este pt taiat frunza la caini, chiulangeala. Concursuri de angajare formale cu subiecte facute si distibuite inainte „alesilor preferential”. Si daca s-ar taia cu 40% salarii la stat mai putin de 1% ar pleca pt ca la privat nu ar rezista si nu s-ar pute acomoda cu conditiile, ritmul, productivitatea, eficienta muncii impuse de angajatoriii privati.