Theormoenergy Group SA Bacău, care administrează fostul CET, este interesat să branșeze la rețeaua centralizată Spitalul Județean de Urgență Bacău, a cărui conducere este în căutarea unei surse alternative de agent termic. Ultimul mare client branșat la fostul CET este Aerostar SA
Proiectul branșării Spitalului Județean de Urgență Bacău la Thermoenergy este încă la faza tatonărilor și se caută soluții legale și, mai ales, finanțare.
Radu Cristian Palade, directorul general al Theormoenergy Group SA Bacău, a declarat pentru Ziarul de Bacău faptul că proiectul branșării spitalului se va contura mai clar după ce se va face un studiu de fezabilitate. În acest moment, nu se știe cine va plăti studiul și nici cine va finanța lucrările.
În urmă cu 7 ani, a fost racordat la CET și Aerostar, iar investiția a fost finanțată de Primăria Bacău. „În cazul Aerostar, s-a asigurat rețeaua doar până la poarta fabricii, beneficiarul a acoperit costurile de pe terenul propriu”, a precizat directorul general al Thermoenergy.
Și pentru Spitalul Județean de Urgență, situația este asemănătoare, cu diferența că unitatea nu ar avea bani pentru rețelele de pe terenurile și din imobilele pe care le are în proprietate.
„Noi nu avem bani, dar ne-am dat acordul pentru branșarea la Thermoenergy, pentru că ne-ar fi mai comod să avem o sursă alternativă pentru agentul termic, așa cum avem pentru apă. Dacă cei de la Thermoenergy vor veni cu costuri avantajoase, vom trece centralele proprii drept surse alternative”, a declarat Adrian Popa, managerul SJU Bacău. El a precizat că, într-o lună mai grea, de iarnă, spitalul plătește gaz de circa 400.000 de lei lunar.
Toate aspectele tehnice și financiare vor fi lămurite prin realizarea unui studiu de fezabilitate, pentru care și Consiliul Județean Bacău urmează să-și dea acordul, la următoarea ședință.
Anonimus a zis
Orice numa să țineți în viață monstru ăla care este o gaură neagră fiscală și abia nu intră în faliment că vine primăria cu niște bănuți să îl țină pe linia de plutire…
Făghiean a zis
Cred că ar fi mai bine să rămână așa cum e acum! că e foarte bine în saloane! un pic ar trebui să mai reducă temperat. că e foarte cald pe holuri ,de nu poți sta! dar cum era acum câțiva ani prin saloane? că și cu două pături îți era frig! rău de e cald, rău de e frig!!! să sperăm că va fi bine.
Termo a zis
Intr-o luna de iarnă, spitalul plătește gaz de circa 400.000 de lei lunar.
Sunt cazuri in spital in care caldura nu este termostatata iar in unele locuri este risipa , te sufoci si este data pe geam afara deoarce pacientii au nevoie de aer. Situatia este mai frecventa in spital mai ales in lunile de tranzitie toamna si primavara .
doru a zis
Sa verificati , Intr-o luna de iarnă, spitalul
plătește gaz de circa 400.000 de lei lunar ????
Si ideea nu este noua , aceasta societate sa
alimenteze , pe costurile primariei si c.j.ului ,
toate institutiile administratiei locale si ANL urile ,
cresele , gadinitele , scolile , liceele …….
Finantarea esta pentru noi consumatori …….
Iar nu prezinti stirea complet …
Dupa ce se termina , …. daca se termina …. ,
investitia la retele secundare ,…. executata de
BRAND….usoiu… PIS …