Activitatea de la Pașapoarte s-a intensificat anul trecut, iar ritmul de eliberare a acestor documente este de circa 100 pe zi. În 2017, s-au eliberat aproape 34.000 e pașapoarte, potrivit cifrelor prezentate la bilanțul activității Instituției Prefectului Bacău.
Joi, 8 februarie 2018, la sala de ședințe a Centrului de afaceri și expozițional, prefectul Maricica-Luminița Coșa a prezentat, alături de subprefectul Valentin Ivancea, sinteza activităților desfășurate în anul 2017 împreună cu aparatul de specialitate al Instituției Prefectului Județului Bacău, Serviciului Public Comunitar pentru Evidența și Eliberarea Pașapoartelor Simple și Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor.
Maricica-Luminița Coșa a amintit lucrările de reparații pe care a reușit să le facă la Palatul Administrativ, în perioada care a trecut din aprilie 2017, de la preluarea funcției. Prefectul a rememorat și momentele mai grele din mandatul de până acum, inundațiile din vara trecută și incendiul de la groapa de gunoi a Bacăului. De asemenea, s-a reușit aducerea la zi a activității Comisiei de Fond Funciar. „A fost un volum de muncă uriaș, nu e ușor să ajungi la zi cu dosarele de revendicare”, a declarat Coșa.
Dintre cifrele prezentate, se remarcă activitatea de la Pașapoarte, unde se eliberează peste 100 de documente de călătorie zilnic, în creștere cu 8% față de anul anterior.
Prefectul județului Maricica-Luminița Coșa, a adresat mulțumiri subprefectului Valentin Ivancea, aparatului de specialitate și tuturor colaboratorilor pentru buna cooperare, profesionalism și operativitate, subliniind importanța unei echipe în derularea eficientă a activităților destinate asigurării serviciilor specifice și acoperirii solicitărilor administrative ale cetățenilor.
La ședință a participat primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula și toți ceilalți colaboratori ai institutiei, șefi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, serviciilor publice deconcentrate, instituțiilor de învățământ superior din Bacău, reprezentanți ai patronatelor și sindicatelor, ai Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, dar și membri aparatului de lucru al instituției.
Primarul Cosmin Necula a amintit că, la începutul anilor 2000 a lucrat la Prefectură și a mulțumit pentru colaborarea de până acum cu instituția. „Uneori, Statul are rolul de a se autoapăra, nu de a-și apăra cetățenii”, a constatat Necula, cu un oarecare regret.
La eveniment, au mai paricipat fostul prefect Dumitru Bontaș, fostul președinte al Consiliului Județean Neculai Lupu, fostul sindicalist Gheorghe Huluță, care au vorbit nostalgic despre vremurile de imediat după Revoluție. Neculai Lupu chiar și-a amintit că a scăpat nepedepsit după ce a cheltuit ilegal fonduri pentru încălzirea unei zone din Palatul Administrativ ce ținea de Prefectură.
Andra a zis
Despre aia si-a amintit Lupu? Da despre jaful din judetul pe care-l conducea nu-si aminteste? A devenit amnezic? Cu gastile mafiote din zonele Bacau si Onesti-Darmanesti-Moinesti. Iar SRI-ul Bacau veghea, cu Politia, Parchetele, PNA/DNA etc. Mare om, mare caracter!!!!
Kross a zis
Pentru cetatea este in curs de parasire totala,fara ca autoritatile sa aiba reactie,prin reactie sa nu se inteleaga oprirea acordarii de alte pasapoarte.Bacaul are nevoie de un proiect,probabil finantat cativa ani care sa-i faca pe tineri sa ramana si de ce nu pe cei plecati sa se intoarca.Este nevoie de un stadion cu o echipa de fotbal,este nevoie de un teatru performant,de spectacole mai dese de cit acum.De un centru unde tinerii sa aiba unde socializa.Este nevoie de curatenie.Nu avem nevoie de asistati sociali cu putere de munca care nu fac nimic.Vrem un oras curat.DACA NU PUTETI FACE ASTA,CEDATI BUGETUL PENTRU CURATENIE UNEI ENTITATI PRIVATE si vor face ei ce nu puteti face voi.Nu credeti?Incercati.
Anca a zis
Dacă se numără cinci umeri la dreapta doamnei prefect, inclusiv cu al ei umăr drept, se vede după aceea un domn îmbrăcat în negru, cu ceva negru pe cap. Nu se vorbește nicăieri despre rolul său în dezvoltarea societății și, prin urmare, despre utilitatea prezenței sale atât de bine poziționate la o întrunire de acest gen. Întreb, nu dau cu parul: nu cumva mai mult a primit de la autorități, adică de la noi toți, indiferent de confesiunile sau convingerile noastre, decât a oferit? Cât mai dorește domnul în negru? Biserica din centrul orașului are zeci de ani de lucru în spate și zeci de milioane de euro înghițite deocamdată și alte milioane în viitor. Și mai sunt alte biserici, te miri pe unde, care așteaptă pomană de la enoriașii de frunte din Consiliul Județean. Cam cât drumurile, spitalele, școlile și alte multele obiective la un loc, încă ipotetice, dar absolut necesare. Să aibă și gura lor ce să mănâncă, a tuturor celor în robe negre. Așa-i când toate șefimile de autoritate publică se căciulesc electoral, pe oriunde apucă…
check this out a zis
E grav ce se intampla.
Va dati seama ca astia noci macar ni si dau seama ca judetul se depopuleaza intr un ritm accelerat.
Blonda o prezinta ca pe o stire pozitiva.
E cu capul.
Faceti ceva cu judetul asta ca daca nu vom ramana cu orase gen Buhusi si cam atat.
Nu ne vom lauda decat cu faptul ca suntem strabatuti de E 85.
Rusine voua!
Dan a zis
As fi curios sa ne spuna pe categorii de varsta, cine isi face pasaport. Din ce am vazut, majoritatea sunt tineri, cateodata niste persoane mai in varsta, cred ca media este de 25-40 ani, oameni in floarea varstei si cu putere de munca, unii au capatat experienta si acum se duca sa faca buzunarele mari celor din vest, ca patronul roman, lacom cand e vorba de munca si zgarcit din fire cand e vorba de plata muncii, nu isi permite sa mai dea 200 lei la salariu ca trebuie sa isi cumpere alt autoturism sau tot felul de motive inventate. Cei care pleaca si isi gasesc un loc de munca bine platit nu se mai intorc decat la pensie, ca totusi vor sa moara unde s-au nascut, o pensie pe care nu ar fi avut-o in Romania decat daca era pensionar special(o alta forma de asistat social ca el nu a contribui cu nimic la pensia speciala fiindu-i platita tot din banii cetatenilor, multi fiind platiti cu salariul minim pe economie), deja rupturile intre noile generatii de imigranti s-au produs, cei care s-au nascut acolo sau au emigrat cand era copii de maxim 10 ani nu mai au decat ceva legaturi de rudenie prin Romania, pe cei nascuti acolo nici nu ii mai intereseaza Romania, cand vin in vacante se simt straini si de abia asteapta sa se intoarca inapoi, mai sunt chiar si unii mai invarsta care au imbatranit in afara iar cand vine in tara reusesc cu greu sa se readapteze la haosul intretinut permanent din tara si multi se intorc inapoi. Politicienii daca ar avea cap si nu ar gandi numai cu buzunarele, ce sa mai fure, ce neamuri incompetente sa isi mai puna in functii, ar trebui sa gaseasca metode sa ii tina in tara pe cei care inca nu au plecat, singurii care se mai intorc sunt cei care au facut foamea pe acolo, habar nu au de nimic, infractorii si cateodata cei care se autoiluzioneaza ca pot face ceva cu banii adunati acolo si aici in tara, cel mai bine in Romania o duc politicienii si evazionistii, amandoua categoriile au aceeasi ocupatie, cum sa fure cat mai mult.
Adrian a zis
Da, e stirea anului : „orice bacauan isi face pașaport pentru a pleca din Bacau”! Acu, cand dnul Benea a rezolvat cu centura si rezolva si cu autostrada! Ce fraieri bacauanii astia care pleaca!!