Liviu Costel Scarlat, fost director al Agenției de Dezvoltare Locală Bacău, a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendare, pentru înșelăciune și fals în înscrisuri. Sentința poate fi atacată cu apel. În urmă cu doi ani, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău l-au acuzat pe fostul oficial că l-a ajutat cu documente false pe ex-viceprimarul Mihai Șuștac (achitat între timp) să obțină ilegal o finanțare de la bugetul Consiliului Local Bacău.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău au finalizat pe 12 mai 2016 cercetările în cauza disjunsă din dosarul lui Mihai Șuștac şi au dispus trimiterea în judecată a lui Liviu Costel Scarlat, funcţionar în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Locală Bacău, la acea dată, „sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înşelăciune în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată”, potrivit unui comunicat de presă.
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au arătat că „în perioada iunie – noiembrie 2009, a indus în eroare partea civilă UAT Bacău, prin întocmirea, în mod fictiv, a proiectului „Sănătate şi prietenie prin sport”, derulat de Asociaţia Milar Bacău şi, în calitate de coordonator al programului şi responsabil financiar, a întocmit, în mod fictiv, rapoarte descriptive privind justificarea şi modul de utilizare a fondurilor primite de la U.A.T. Bacău, falsificând mai multe documente (facturi, chitanţe şi state de plată) pentru justificarea cheltuielilor anexate rapoartelor, pe care le-a utilizat pentru a obţine de la bugetul local suma de 10.800 lei, creând un prejudiciu în valoare totală de 27.846 lei”.
Dosarul a fost trimis spre soluționare la Judecătoria Bacău, unde, pe 15 martie 2018, Scarlat a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendare. Instanța a anulat practic toate documentele proiectului „Sănătate şi prietenie prin sport”.
Municipiul Bacău își va recupera banii, după ce a încheiat un acord de mediere cu fostul funcționar de la ADL. Instanța a decis ca Liviu Scarlat să presteze și 60 de zile de muncă în folosul comunității.
Lasă un răspuns