Consiliul de Administrație al societății de termoficare caută să ocupe permanent posturile de director general, comercial, tehnic și/sau financiar, asta în condițiile în care, în prezent, acestea sunt ocupate cu delegație. La 31 ianuarie s-au încheiat mandatele directorilor aflați la conducere. Actualul director general este Florin Pavăl (foto), iar președintele CA, Paul Stupu, fost director interimar al Administrației Finanțelor Bacău.
Potrivit anunțului, directorul general se va alege din rândul membrilor Consiliului de Administrație și trebuie să aibă o experiență de patru ani în consultanță sau management la public sau la privat. Așadar, doar cei șapte membri pot candida pe post.
În cazul celorlalte funcții, candidații trebuie să fie din afara CA, cu studii superioare și aceeași experiență de patru ani. Candidaturile sunt așteptate până pe 29 iunie, iar selecția o va face un expert independent. Mandatele sunt de 4 ani.
Condiții opționale: cunoașterea domeniului societății
Printre criteriile enunțate în concursul de angajare, se pare că doritorii posturilor trebuie să îndeplinească doar opțional anumite condiții: cunoașterea domeniului de activitate al societății, domeniul utilităților publice sau atragerii de fonduri europene.
Miza salarială este semnificativă, dacă este să analizăm câștigul fostului director al societății, care a încasat într-un an din salarii suma de 91.216 lei, iar ca membru al CA, 11.000 de lei. Doar salariul lunar depășește 7600 de lei, în condițiile în care societatea este în datorii.
Thermoenergy a luat ființă în 2014, dar a avut aproape același parcurs ca și al fostei CET, înregistrând pierderi semnificative. În ianuarie anul acesta a solicitat o eșalonare a datoriilor de 1 milion de euro către ANAF, iar de la Consiliul Local a cerut 1,7 milioane de lei pentru acoperirea datoriilor generate de serviciile prestate.
Denis a zis
În nicio țară civilizată nu mai există încălzire termică centralizată de cartier…nu văd rostul acestor CET-uri!!!Fiecare locuință,fabrică etc. trebuie să aibă propriul sistem de producere a căldurii+a.c.m.!Gata cu hoția!
Pitc a zis
Vorbesti din banuieli. Dimpotriva, in Germania sunt incurajate sistemele centralizate, datorita eficientei lor mai mari si faptului ca sunt mai putin poluante.
Rosul Vasile a zis
Vorbesti prostii tovarase. In Germania e fiecare pe felia lui. Maximul de „centralizare” este centrala de scara.
Dragos a zis
Intr-adevar, in majoritatea tarilor UE se foloseste sistemul centralizat. Este si recomandarea Uniunii. Este mult mai eficient, daca este pus la punct. La noi insa, nu este cazul
Mishu a zis
Concursurile la stat sunt doar de fatada, mimeaza si ei ca ar face concurs. De parca nu am sti cu totii pe ce criterii si cum se dau posturile in societatile de stat iar criteriile de angajare cerute sunt de parca ar cosi iarba la spatii verzi, ca dovada ca cel care trebuie sa ocupe functie nu este nici pe departe un profesionist si doar un politruc din marea si flamanda clientela politica analfabeta functional. La cum merge CET ar trebui un singur director, oricum si ala e tot degeaba, restructurata, nu e nevoie de atatia trantori prin birouri care vin la munca ca sa se odihneasca.