Peste 50 de persoane cu handicat neuropsihiatric vor primi serviciile de care au nevoie într-un centru de zi și 4 locuințe speciale, în centrul de la Răcăciuni. Facilitățile se vor construi din fonduri europene accesate de autoritățile județene și locale.
La Sala Mare a Consiliului Judeţean Bacău, a avut loc semnarea contractului de finanţare a proiectului Servicii sociale alternative pentru persoanele adulte cu dizabilităţi. Beneficiarii finanţării sunt Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău şi Primăria Răcăciuni.
În cadrul proiectului, prin intermediul unui centru de zi şi a 4 locuinţe protejate, un număr total de 52 de persoane adulte cu dizabilităţi provenind din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Răcăciuni vor primi servicii sociale specializate.
Contractul a fost semnat de Vasile Asandei, directorul general al ADR Nord Est, și Daniela Țîțaru, directorul general al DGASPC Bacău. La festivitate, au participat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău, Lucian Cheta, primarul comunei Răcăciuni, și echipa de implementare a proiectului din cadrul DGASPC Bacău.
„Semnarea acestui contract de finanțare este rodul muncii unei echipe, a ceea ce s-a început cu ceva timp în urmă, este adevărat cu foarte multă grijă și cu o echipă de profesioniști și cu deschiderea comunităților. Astăzi, semnăm doar unul dintre contracte, cel pentru Răcăciuni. Prima ședință de Consiliu Județean din acest an a început cu aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru patru proiecte, unul din ele este cel de astăzi, și urmează și celelelate trei, cu Moinești, Târgu Ocna și comuna Tamași. Acestea sunt cele patru comunități care au fost deschise”, a declarat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.
La nivelul județului Bacău, 869 persoane cu dizabilități din cele 18.192 se află în instituții publice rezidențiale din subordinea DGASPC, 229 dintre acestea fiind instituționalizate în Centrul de la Răcăciuni. 202 au certificat de persoană cu handicap. Dintre asistații cu handicap, 139 prezintă abilități ridicate și medii pentru viața independentă.
Investiția va costa 4,47 milioane de lei.
Lasă un răspuns