Legea dă dreptul absolvenților formelor de învățământ să se adreseze agențiilor județene de ocupare a forței de muncă, la finalizarea studiilor, pentru a intra în evidențe, a găsi un loc de muncă sau a beneficia de ajutor de șomaj. Acest din urmă ajutor se acordă la finalul a 60 de zile în care se presupune că tinerii dornici de muncă au încercat să găsească un job și nu au reușit. Deja primele cereri au apărut la agenția locală. „Până la acest moment, 83 de absolvenți au solicitat acordarea ajutorului de șomaj care are valoarea de 250 de lei lunar și se acordă pe o perioadă de maximum șase luni de zile”, a declarat Daniela Bălan, purtător de cuvânt al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Bacău.
Înscrierea în baza de date a agenției înseamnă și că, la identificarea unui loc de muncă, tinerii vor primi o primă de instalare sau una de relocare, în cazul în care găsesc de muncă mai departe de casă, dar și că pot beneficia de cursuri de formare profesională gratuit. De exemplu, în această lună, AJOFM a derulat două astfel de cursuri: instalator instalații tehnico-sanitare și electrician în instalații energetice, ambele meserii cerute pe piața locală.
Maxx a zis
Si acum sa aruncati palariile la AJOFM.
Flori a zis
Aia care au scris poezii si au luat premii sunt cei mai prezenti acolo.
Radu a zis
Sunt curios sa stiu cati absolventi de liceu au participat la cursurile organizate de AJOFM? Au fost chemati sa participe? Daca au refuzat, mai primesc ajutor de somaj? Cu aceste ajutoare de somaj la tineri , consider, ca se incurajeaza lenea. Astept raspunsuri.