Anul trecut, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău a dispus trimiterea în judecată a inculpatului S.V., pentru infracţiunile de participaţie improprie la înşelăciune şi fals intelectual. Procurorii l-au acuzat pe acesta că, în martie 2015, în calitate de consilier urbanism în cadrul Primăriei Măgura, jud. Bacău, a întocmit un certificat de urbanism pentru o suprafaţă de 700 mp teren, situat pe raza comunei Măgura, fără să menţioneze că terenul este afectat de o conductă de gaze naturale.
El a specificat faptul că certificatul de urbanism poate fi utilizat şi l-a eliberat suspectului I.Ș., iar acesta din urmă a vândut terenul, o lună mai târziu, păgubitului C.V.. Convins fiind că terenul nu este afectat de detalii de sistematizare, acesta a achitat suma de 7.000 euro.
În vara acestui an, Judecătoria Bacău a încetat procesul penal împotriva lui S.V., ca urmare a decesului inculpatului. Prima instanţă a lăsat nesoluţionată acţiunea civilă a păgubitului, motivat de faptul că nu este posibilă introducerea în procesul penal a moştenitorilor inculpatului. Deşi partea vătămată poate deschide, separat, un proces civil, a preferat să facă apel. Însă, Curtea de Apel Bacău a apreciat că în mod corect, prima instanţă a lăsat nesoluţionată acţiunea civilă. Instanţa superioară a respins apelul păgubitului, iar decizia este definitivă.
Alex a zis
Magura e un loc special. Cu un fost primar condamnat penal si cu actualul, asisderea….e locul in care nu te poti racorda la reteaua de canalizare decat daca lucrezi cu anumite firme agreate de primarie. Cand intri in primaria aia, te loveste brusc un miros fetid de spaga.