De foarte mulți ani, Bacăul, ca și celelalte orașe ale țării, este invadat de cerșetori de toate soiurile, și de care te împiedici la fiecare pas. Apelul la mila publică a devenit o profesie, dar și o afacere rentabilă care o practică. Măsurile pentru stoparea și diminuarea fenomenului, întreprinse de instituțiile abilitate cu ordinea publică, sînt destul de anemice și cu efecte minime. Cum credeți că ar trebui să se acționeze, prin ce mijloace, pentru curățirea orașului de acești purici ai societății?
Elena Pantelimon, 59 de ani, pensionară: „Am o părere foarte proastă despre acești cerșetori. Nu toți sînt necăjiți, vă spun sigur. Există o rețea de mafioți. Noi sîntem vinovați și spun asta pentru că noi îi încurajăm dîndu-le bani și mult prea multă atenție. S-au înmulțit atît de mult încît o să ne umple străzile de nu o să mai avem loc de ei. Ne fac de rușine”.
Ileana Sandu, 65 de ani, pensionară: „Ce trebuie făcut? Ar trebui adunați și să le dea case, pentru că sînt și ei necăjiți. Din păcate, printre acești cerșetori mai sînt și escroci. Trebuie ajutați măcar cei care sînt orbi, fără mîini sau fără picioare, cei care sînt bătuți de soartă”.
Maria Marghiol, 80 de ani, pensionară: „Cine este răspunzător de ordinea de pe stradă să-i strîngă într-un loc și să le dea de muncă. Să știți că o parte dintre acești cerșetori sînt și hoți. Acum cîțiva ani, un cerșetor care stătea cu mîna întinsă la colț de stradă mi-a smuls lanțul de la gît și dus a fost cu el cu tot.”
Sorin Todirașcu, 30 de ani, student: „Ei există. Trebuie pus la punct un sistem social, prin care să se stabilească ce trebuie făcut cu acești indivizi. Recunosc că și eu le-am dat bani. De fapt, sărăcia e generală”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns