Primăria Bacău vrea să mute Târgul Auto din Șerbănești. Municipalitatea ar urma să se asocieze cu Primăria Letea Veche și să amenajeze un nou târg, nu departe de actuala locație.
„În urma discuţiilor purtate la nivelul autorităţilor noastre publice locale executive a fost identificată o suprafaţă de teren de aproximativ 6,00 ha., limitrofă municipiului Bacău pentru realizarea acestui obiectiv, situat în zona fostelor baze a Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, actualmente S.C. ECO RIN S.R.L. partea de nord a Tarlalei 22, din comuna Letea Veche”, arată conducerea Primăriei Bacău.
De ce nu e bun actualul teren
Deși au fost o serie de modernizări la Târgul Auto, iar în plan mai sunt și altele, Primăria s-a lovit de problema traficului și a realizat că nu poate moderniza calea de acces. “Dacă problema spaţiilor destinate expunerii spre vânzare a autovehiculelor — rămase la stadiul de balastare — se poate rezolva prin asfaltarea acestora, realizarea unui racord de canalizare presupune parcurgerea unor etape bine stabilite, procedura de avizare fiind una anevoioasă, cu costuri semnificative. Însă, problemele cele mai mari, sunt legate de infrastructura rutieră. Pentru a facilita accesul autovehiculelor în incinta târgului auto şi pentru a fluidiza traficul, în general, se impune extinderea lăţimii străzii Tecuciului (trecerea de la o bandă la două benzi de circulaţie). Ori, situaţia reală din teren nu permite realizarea unui astfel de proiect. Cel puţin nu pe termen mediu şi nu cu costuri acceptabile”, mai arată eecutivul Primăriei Bacău.
Actualul Târg Auto din Şerbăneşti este amplasat pe str. Trecătoarea Tecuciului, nr. 1, are o suprafaţă de aproximativ 40.000 mp., la care se adaugă 4.000. mp. căi de acces. Acesta are o capacitate care permite expunerea a 1200 de maşini, în zilele de târg, pentru comercializare. Târgul Auto Bacău este unul din obiectivele importante ale municipiului Bacău, ţinând cont de suprafaţă, volumul de mărfuri tranzacţionate şi numărul mare de persoane pe care le deserveşte, acesta fiind printre cele mai mari obiective cu această destinaţie, ca dimensiune, din zona Moldovei.
Johann Christian Drachsler a zis
Nu am vazut nicaieri prin Vest asa ceva – un camp, fie el si amenajat – unde sa se vanda epave. Acest comert cu masini de mana a doua intretine o categorie sociala de asa-numiti samsari, adicatelea bisnitari fara nicio pregatire profesionala, care in loc sa fie trimisi la canal si sa isi castige painea cu lopata, isi duc traiul infect pacalind fraierii si aducand in Romania tot felul de mizerii de prin occident. Evident ca aceasta activitate va muri de la sine, dar nu vad de ce Primaria este implicata financiar in comertul primitiv de genul acesta. La munca, trantorilor !
Pensionar din zona Tic-Tac a zis
Domnul meu, nu e vorba de samsari ci de pensionarii care doresc sa-si vanda masina veche, sa mai completeze cu ceva bani din pensia marita asa cum s-a spus la Craiova si sa-si cumpere astfel o masina noua!
Ionn a zis
Ești un pervers
Bugetar intr-o institutie publica a zis
Asta chiar e o stire ce nu ma mai intereseaza. Mi s-a marit salariul atat de mult incat imi pot permite o masina noua decenta cu ce castig intr-un an de zile.
Pensionarul Fericit a zis
Și pensionarilor li s-au mărit pensiile. De ce să mai vândă mașina veche? Să o ducă la programul RABLA și să cumpere una nouă.
poporul a zis
Ca de obicei primaria cauta diverse motive care s-o indreptateasca si sa se spele pe maini de orice responsabilitate . Sa vedem cui va fi concesionat actualul targ auto?
Jona a zis
Exista o parloaga gard in gard cu targul folosita mai mult pentru gunoaie. De ce nu se face intrare pe acolo? Parca o sa vedem niste blocuri in locul targului. Oricum nu e pierdere, bisnitarii tin rablele mai mult prin parcarile supermarketurilor sau in parcarile publice decat merg cu ele in targ, ca poate isi mai aduce unul aminte ce gunoi de masina facuta din dezmembrari i-a vandut.