Stațiunea Slănic Moldova se confruntă cu o situație cel puțin bizară. Din cauza ploilor abundente din ultima perioadă, zidul de sprijin al aleii pietonale care duce la izvoarele 1 și 8 s-a prăbușit. Acesta ar trebui refăcut, însă statutul său juridic face imposibile orice demersuri la acest moment.
„De 100 de ani, de când a fost construit acest zid, nici o autoritate nu a găsit de cuviință să lămurească statutul juridic al acestui zid de sprijin. Cu alte cuvinte, nu știm cui aparține. Noi nu avem documente de proprietate, Apele Române nu îl au pe inventarul de bunuri, deși zidurile de protecție a albiei de o anumită dimensiune ar fi ale lor. Deocamdată nu știm care este statutul exact”, explică primarul din Slănic Moldova, Gheorghe Baciu.
Din acest motiv, deocamdată nu se știe cine trebuie să plătească pentru refacerea zidului. „Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a venit la fața locului pentru a face o evaluare a pagubelor. Izvoarele nu sunt afectate în nici un fel, dar acest zid trebuie refăcut. În perioada următoare, vom vedea exact legal, cine are răspundere”, a mai spus primarul. Din cele 30 de izvoare din Slănic, 10 sunt ale primăriei, unul este la Institutul de Balneologie. „Litigiile juridice ne împiedică în acest moment să facem o viziune de dezvoltare pe termen mediu. Gândiți-vă că sunt 7 proprietari alternativ numai pe calea de acces pietonală de la izvoare”, a conchis primarul.
Lasă un răspuns