Prefectul Liviu Miroșeanu s-a întâlnit cu directorul UMB, pentru a discuta despre șantierul șoselei de centură a Bacăului. Miroșeanu susține că toate condițiile tehnice pentru continuarea executării lucrărilor la Centura ocolitoare a municipiului Bacău sunt îndeplinite și se așteaptă condiții meteorologice favorabile pentru reînceperea lucrărilor în teren.
Asta în ciuda ultimelor probleme apărute, referitoare la posibila blocare a șantierului din cauza unor probleme de mediu. Comisia Europeană a cerut autorităților române clarificări legate de impactul proiectului centurii Bacăului în regim de autostradă asupra siturilor Natura 2000 pe care le traversează.
”Nu există niciun impediment la construcția variantei de ocolire Bacău, condițiile tehnice și de mediu sunt îndeplinite și activitatea va fi reluată, imediat ce vremea o va permite. Ministerul transporturilor are asigurată finanțarea pentru acest obiectiv și este posibil să avem surprize plăcute, să circulăm pe centură chiar în acest an, deși termenul de execuție este 2021”, a precizat prefectul Liviu Miroșeanu.
Marius a zis
Doar daca nu-si baga coada acei care iubesc melcii,gandacii,lacustele,vulpile,etc
Leo a zis
UE bagă doar bețe în roate , dacă nu te pricepi să le tragi peste bot !,nu faci nimic !nu au interes ca dezvoltarea să se facă decit acasă la fiecare dintre ei =membrii trebuie să joci tare după regulile jocului UE dacă nu o iei la m…! asta este uniunea europeană pentru cine nu a înțeles încă,un fel de Uniunea Sovietică cu fața „umană”! puneți vă de acord și dățile o să vadă că nu suntem proștii europenii.
Leo a zis
Jumuliți de bani demarnd toate proiectele fezabile, că cei in mînă nu-i minciună,s-ar putea să fie prea târziu cînd va treziți, profitați de ocazie că nu se știe cît mai ține.
Popescu a zis
Cred ca ar trebui sa urmam exemplul Angliei, UE este atenta cu broaștele cu gindaci dar nu cu situl de la Roșia Montana sau cu alte monumente de valoare.
Ionescu a zis
Popescule, in ignoranta ta ai zis bine de exemplul „Angliei”, despre care afla ca ar putea ramane fara Scotia (alaturi de care formeaza UK) odata iesita din UE.
In plus, sa-ti amintesc ca banii de centura trebuie sa vina, in proportie de 80 %, de la UE, prin decontari ale cheltuielilor facute. Bani nerambursabili! Fara UE, pierdem si fondurile astea, ramanem doar cu broastele…
In plus, UE este f atenta si la Rosia Montana si la orice proiect care trebuie sa respecte normele de mediu. Ce spui tu este o gogosica, ca n-ar fi UE interesata si de RM.
Daca chiar esti interesat de centura, afla ca totul e ok, a fost doar in interpelare, o atentionare acolo, cu privire la lucrari.
Probleme maari de mediu ar putea creea autostrata Iasi-Tg Mures, care trece prin parcuri naturale pe distante lungi, dar iesenii nu si nu, ca ei vor sa plece fix din fata scarii cu bemweu, sa mearga in linie dreapta pana la Torino, prin Ardeal. O prostie… Mult mai convenabila pt aproape toata Moldova e varianta Bacau – Brasov, conectata cu Iasul printr-un drum expres.
uno a zis
Povestiri pentru copii !” A nu se mai pune botul !” mesaj cenzurat…. pt ca nu ii pupi in … pe cei care vor sa ne faca prosti !