„Zilele Buhusiului” au fost sarbatorite intr-un mod in care se poate face si dintr-o piatra, fierastruind-o, crenelind-o, o fereastra catre oras, un oras ce nu mai pare ostenit, nu mai are, ca pe un bagaj nedorit, posomorirea, ci se insenineaza. In deschidere a fost un ansamblu folcloric de la Gosmani-Neamt, pregatit de invatatoarea Ursachi Verginica si Ansamblul folcloric al Clubului Elevilor Buhusi, dirijat de prof. Mariana Barcan. Motivele de muzica sateasca, ce vadesc provenienta cintecului popular din insasi trairile, in bucurie sau suparare, ale omului, la munca sau la petrecere, cu dorurile, framintarile, nelinistile, sau implinirile sale, se regasesc in intonatile pieselor acestor ansambluri, in cintecele interpretate de insasi profesoara Mariana Barcan. A urmat Benone Sinulescu, un interpret ce a insotit generatii, un glas frumos timbrat si inconfundabil, melodios. Benone Sinulescu provine din aceleasi radacini, sadite in acelasi pamint: tara si neamul romanesc.Cintecul lui ridica o voce pina la cer si o coboara in inimi, inflacarindu-le, facindu-le sa vibreze. Locul lui Benone Sinulescu in constiinta romineasca este confirmat. A urmat „Ride”, un grup muzical din Piatra Neamt, infiintat in 2009 si compus din interpreti cu studii muzicale, care au cucerit publicul buhusean. Apoi a fost Esperado, vulcanici, cu originalitate interpretativa, dupa care a urcat pe scena formatia Milenium de la Chisinau. Intonatiile muzicii romanesti, melodicitatea, cantabilitatea vocala si nuantele afective disting aceasta formatie, careia publicul romanesc de pretutindeni ii deschide bratele. Recitalul a fost deplin rascolitor in adincul continut al muzicii elevate. A mai fost formatia „Busuiocul”, cea care a dat o stralucita interpretare muzicii populare, intr-un manunchi de melodii ce au amprenta servitutii interpretarii traditionale, insa cu o personalitate muzicala, care este a formatiei „Busuiocul”. Romica Ifrim a readus pe scena buhuseana muzica folk, folkul fara virsta, care pe sub teii si magnoliile bulevardului buhusean readuce chitara si glasul lui Gil Ionita. Roxy&Ladies au interpretat melodii zguduitoare, insufletite de o miscare coregrafica debordanta. Trupa Akcent a readus cintecele care contin un stil cu o circulatie larga, prin continut si ton. Grupul de clowni „O”, a provocat risul in hohote. El activeaza pe linga Teatrul de Revista „Ginta Latina” din Chisinau si are in componenta pe artistii clowni Veaceslav Iacovev, Ianos Negruta si Mihai Ciobanu.
Prezentarea a fost facuta, la modul in care se autodefineste, prin spontaneitate si sarm, de solistul de muzica usoara Adrian Enache. El a interpretat si citeva cintece, care au in glas freamatul tulburator al vietii, iluminat de poezie, sport si muzica. Este un solist ce isi poate asuma gratia unei cariere muzicale coplesitoare. Cu el, spectacolul a avut mai multa culoare si lumina.
Zilele Buhusiului au luat sfirsit. Ele nu au fost o intruziune brutala in timpanele buhusenilor, ci una placuta si frumoasa. La Buhusi, spectacolul compune o stare de afectivitate si trebuie sa continue. Buhusenii o asteapta de acum pe actrita Teatrului National Bucuresti, Maria Teslaru, care este fiica a acestei asezari. (Aurel V. ZGHERAN)
seneca a zis
Eu nu zic, ne trebuiesc si festinuri sa ne descretim fruntile , dar oare trebuiau cheltuiti o multime de bani pe luxuri care nu le meritam ? Mai mergeti Domnule Primar prin Cartierul Colonia Bistritei si apoi sa vedem daca va mai trebuie foc de artificii
seneca a zis
Eu nu zic, ne trebuiesc si festinuri sa ne descretim fruntile , dar oare trebuiau cheltuiti o multime de bani pe luxuri care nu le meritam ? Mai mergeti Domnule Primar prin Cartierul Colonia Bistritei si apoi sa vedem daca va mai trebuie foc de artificii . si ce viata in roz e acolo!