Consilierii județeni ai PNL Bacău nu sunt de acord cu declararea stării de urgență, solicitată de Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean.
Într-un comunicat de presă, aleșii liberali îl acuză pe Brașoveanu de lipsă de responsabilitate:
În calitate de consilieri județeni ai PNL, ne declarăm stupefacția și indignarea față de declarațiile președintelui Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, care a cerut instituirea stării de urgență în județ. Președintele Brașoveanu a demonstrat o lipsă totală de responsabilitate, un infantilism și o necunoaștere crasă a Constituției României, potrivit căreia singurul care poate declara starea de urgență este președintele României. Asemenea poziții publice au darul de a crea panică, într-un județ în care, până acum, nu a fost identificată nicio persoană purtătoare de coronavirus, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență își îndeplinește sarcinile care-i revin,
Este regretabil că un conducător de instituție publică are asemenea ieșiri și suprapune agenda partidului din care face parte, PSD, peste agenda publică. Gestul său este cu atât mai descalificant și reprobabil, după ce, acum câteva zile, șeful PSD Bacău, Dragoș Benea, îndemna la calm. O poziție, se pare, ipocrită, o încercare jenantă de a transforma o situație de criză în puncte electorale pentru PSD Bacău. Gesturile ulterioare au demonstrat că pesediștii nu sunt dispuși la colaborare pentru binele public, ci doar la lupte politice inutile în acest moment și că situația reală îi interesează doar pentru dispute sterile.
Considerăm că această situație trebuie să înceteze, că nu este vremea răfuielilor electorale și că toate autoritățile din județul Bacău, indiferent de culoarea lor politică, ar trebui să răspundă la apelul prefectului județului Bacău, Liviu Miroșeanu, să dea dovadă de responsabilitate, înțelepciune și solidaritate.
Grupul consilierilor județeni ai PNL Bacău
Adriana a zis
Dovada de iresponsabilitate, dupa parearea mea, dau toate institutiile. Eu inteleg asa: cetatenii au ales niste reprezentanti care sa le gestioneze patrimoniul, care sa fie loiali STATULUI ROMAN si nu care doar sa ia salarii si sa plece la prima aparitie a unui risc!
Mi se pare incredibil cum toate institutiile au inchis portile, sub pretextul masurilor de preventie…tocmai ei, platiti de noi, sunt primii care fug.
Ma scuzati dar in mediul privat, unde banii nu vin din neant si se fac greu, salariatii nu inchid usa in nas clientului si-i trimit mesaje imperative de genul: ”primirea dosarelor /cetatenilor se face intr-o camera la parter” sau ”avem doar 1 ora pe zi program cu publicul si se interzice accesul publicului in cladire”, ”respectati programul si veniti doar pe baza de programare” si multe altele…..
Macar o aparenta de decenta as vrea sa vad in relatia institutiilor cu cetatenii, pentru ca sunt platiti de noi. Cand stau acasa sau plimba hartii vorbindu-le de la inaltimea functiei lor celor care ii platesc, se simt bine si importanti. Cand e vorba insa sa fie niste functionari ai statului la rau, imediat inchid portile in nas….ca, deh…trebuie sa se protejeze…doar sunt si ei cetateni, nu?
Aceasta criza a inceput din mesajele pe care le dau institutiile…din panica pe care o starnesc in randul populatiei.
Fara a minimaliza riscul din aceasta perioada, oamenii ar fi mai relaxati (inclusiv in ceea ce priveste consumul) daca nu s-ar transmite informatii de panica din randul populatiei.
Sentinel a zis
Iresponsabil este, deduc, presedintele Johannis. Starea de urgenta a fost declarata in Ungaria, tara cu mai putine cazuri depistate pozitiv. Nu stiu daca romanii pot sa inteleaga o trista realitate – numarul celor testati in aceasta tara este infim, si ca atare nici nu avem decat 79 de pozitivi. Daca am face teste serioase, asa cum fac coreenii si chinezii, numarul celor care poarta COVID s-ar dovedi cu mult mai mare. Este absolut sigur, statistic vorbind, ca in judetul Bacau sunt sute de purtatori ai virusului, adica pozitivi, si care in conditiile actuale umbla si imbolnavesc alti oameni. De aceea exista aceasta crestere exponentiala de la zi la zi a celor depistati ca sunt bolnavi. Practic, se testeaza contactii acelor persoane si cum numarul celor testati creste, si numarul celor bolnavi creste. Ce e foarte grav, insa, se refera la situatia de la Constanta, unde un individ depistat pozitiv nu a avut contact cu cineva depistat deja ca fiind bolnav.