Studentul Garaba Vladislav, de la programul de studii Tehnologia informației, din cadrul Facultății de Inginerie a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, a reușit să obțină o notă de excepție, respectiv nota 20, pentru realizarea proiectului de diplomă în cadrul Universitații din Lorena, Facultatea de Științe și Tehnologii, Nancy, Franța. Această notă maximă este rar întâlnită în sistemul francez de notare utilizat în cadrul universităților, fiind acordată doar pentru rezultate excepționale.
Proiectul de diplomă, intitulat „Metode tensoriale pentru comprimarea rețelelor neuronale”, a fost realizat în cadrul unui stagiu Erasmus+, cu durata de patru luni, sub coordonarea profesorilor Sebastian Miron (Franța) și George Culea (România).
Lucrarea realizată de studentul de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău are o complexitate ridicată, reușind să pună la punct o serie de aplicații (în domeniul inteligenței artificiale), aplicaţii care permit comprimarea straturilor convoluționale ale rețelei neuronale, utilizând descompunerea tensorială. Acest software va fi utilizat în cercetări viitoare, atât la Universitatea din Lorena, Nancy, cât și la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău are o tradiție de treizeci de ani în Programul Erasmus+. Anual peste 100 de studenţi (licență, master şi doctorat) realizează un stagiu de mobilitate Erasmus într-o universitate europeană sau studenţi de la universităţi europene realizează un stagiu Erasmus la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.
Reţeaua de instituţii partenere s-a extins treptat, iar universităţile din Franţa ocupă un loc central în cadrul colaborărilor. Realizarea lucrărilor de finalizare a studiilor în cadrul mobilităţilor Erasmus+ permite formarea competenţelor de cercetare ale studenţilor şi creează premizele pentru proiectele viitoare.
„Rezultatele deosebite ale studentului Garaba Vladislav sunt o dovadă că universitatea parcurge etape importante în sensul internaționalizării şi modernizării proceselor sale de formare a competenţelor profesionale şi de cercetare ştiinţifică”, se arată într-un comunicat de presă.
Joe_bc a zis
Doamne ajuta sa vedem mai des astfel de știri! Asta arata ca înca avem valori adevărate, nu doar ” talente”, prinți, barosani, uragane, copii de haur etc.
FELICITĂRI DIN SUFLET ȘI BAFTA PE VIITOR!
alina a zis
felicitari!