Firmele vor fi obligate sa publice pe pagina proprie de internet hotarirea de deschidere a procedurii insolventei, in caz contrar riscind o amenda cuprinsa intre 10.000 si 30.000 de lei, potrivit unui proiect de lege adoptat de Senat. Senatul a adoptat un proiect privind procedura insolventei. Potrivit proiectului, „organele de conducere ale debitorului sint obligate sa publice, in termen de 24 de ore de la comunicarea hotaririi de deschidere a procedurii insolventei, pe paginile proprii de internet, informatiile referitoare la starea societatii, precum si numarul, data si instanta care a pronuntat hotarirea”.
Prejudiciile suferite de tertii cu buna-credinta, ca urmare a nerespectarii acestei obligatii, „vor fi reparate in mod exclusiv de persoanele care au incheiat actele ca reprezentanti legali ai debitorului, fara a fi atinsa averea debitorului”. Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii se vor face de organele de control ale Administratiei Finantelor Publice, din oficiu sau la sesizarea judecatorului sindic, administratorului judiciar, lichidatorului sau a oricarei persoane interesate.
Modificarea legii insolventei este argumentata prin faptul ca „au existat fraude comise prin intermediul unor societati comerciale care si-au desfasurat activitatea si dupa deschiderea procedurii insolventei, promovindu-si serviciile prin intermediul paginilor web detinute si administrate, desi procedura insolventei era in plina derulare”. (Petru DONE)
Lasă un răspuns