Prof.univ.dr. Adrian Cotîrleț a primit azi titlul de Cetățean de Onoare al orașului Slănic Moldova. De asemenea, în „Perla Moldovei”, s-au pus bazele centrului medical de permanență.
„Acordarea acestui titlu este o recunoaștere a efortului constant pe care îl face domnul doctor Adrian Cotîrleț, de a susține turismul balnear în Slănic Moldova, dar și pentru că, în premieră, avem în stațiune un centru medical cu linii de gardă permanente”, a declarat, pentru Ziarul de Bacău, Gheorghe Baciu, primarul orașului-stațiune.
Managerul Spitalului Moinești este la al doilea titlu de cetățean de onoare, după ce a primit aceeași titulatură și în orașul său, în 2003.
„Ma bucură mult această apreciere din partea comunității locale, mai ales că vine după 17 ani după ce am primit acest titlu și din partea comunității din Moinești. Dar în același timp este o responsabilitate și îmi propun să revigorez activitatea medicală în stațiuna Slănic Moldova”, a declarat pentru Ziarul de Bacău, Adrian Cotîrleț.
Pentru prima dată în istoria stațiunii, cetățenii orașului Slănic Moldova nu vor mai fi nevoiți a se deplasa pentru urgențe medicale 36 de kilometri până la Spitalul din Onești sau 43 de kilometri până la cel din Moinești, având opțiunea de a beneficia de tratament la standarde moderne în centrul din strada Mihai Eminescu.
Investiția prevede un ambulatoriu de specialitate cu patru cabinete (medicină internă, reumatologie, nefrologie, balneofizioterapie și recuperare medicală), alături de un Centru de cercetare în balneologie și recuperare medicală. Se vor alătura ca parteneri SMU Moinești, Spitalul Clinic de Recuperare din Iasi, Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău și Universitatea de Medicină și Farmacie din Iasi.
Lasă un răspuns