CJSU Bacău a adoptat o nouă hotărâre în ședința de ieri, 12 octombrie, dispunând o serie de măsuri privind funcționarea restaurantelor din județ la interior, în funcție de rata de infecție.
Astfel, acolo unde rata de infecție depășește 3/1000 de locuitori, activitatea restaurantelor se suspendă. Este cazul municipiului Bacău, dar și a localităților Letea Veche, Măgura, Hemeiuși, Sărata, Itești și Filipești.
În cazul în care rata de infecție este între 1,5 și 3/1000 de locuitori, restaurantele pot funcționa, însă după anumite reguli stricte, cum sunt:
- verificarea temperaturii fiecărei persoane care pătrunde în interiorul clădirii unde operatorul economic își desfășoară activitatea, cu dispozitive omologate, non-contact, de măsurare a temperaturii;
- reducerea numărului de locuri și păstrarea distanței între mese în spațiul interior destinat, pentru a asigura o distanță de cel puțin 2 metri între persoanele meselor învecinate;
- majorarea frecvenței acțiunilor de igienizare și dezinfectare a spațiilor interioare și exterioare pentru servirea clienților, aceste acțiuni fiind întreprinse cel puțin o dată la 3 ore;
Este cazul localităților Onești, Buhuși, Târgu Ocna, Bârsănești, Cașin, Fărăoani, Gârleni, Roșiori, Săucești, Târgu Trotuș și Zemeș. În decizia CJSU se menționează că suspendarea activității restaurantelor se va face numai după o anchetă epidemiologică, care să determine acest lucru.
De asemenea, la şedințele C.J.S.U. în care vor fi propuse măsuri referitoare la funcționarea operatorilor economici care desfăşoară activităţi din domeniul HoReCa, se va asigura participarea unui reprezentant desemnat de către operatorii de profil din județ.
Decizia poate fi consultată AICI.
Nesar a zis
Voi chiar sunteți nesimțiți? Cum puteți spune că în HoReCa,este un risc ridicat când în Dedeman,Leroy Merlin si multe altele e o aglomerație de abia poți merge prin magazine!