Coaliția de guvernare a decis amânarea creșterii pensiilor, până în 2022.
Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat că pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022. „La baza creşterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263 şi anume compensarea în proporţie de 100% a pierderii puterii de cumpărare, ca urmare a inflaţiei şi de asemenea creşterea puterii de cumpărare prin creşterea punctului de pensie cu 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie”, a adăugat preşedintele liberalilor.
„Există o decizie luată privitoare la pensii. Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creşterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263 şi anume compensarea în proporţie de 100% a pierderii puterii de cumpărare, ca urmare a inflaţiei şi de asemenea creşterea puterii de cumpărare prin creşterea punctului de pensie cu 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie”, a afirmat Ludovic Orban, luni la Parlament, unde a avut loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare.
Chestionat dacă în acest an nu va mai fi altă creştere decât cea făcută în septembrie anul trecut, Orban a răspuns: „Cu siguranţă”.
„Punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022. De altfel, sistemul acesta de a creşte punctul de pensie în iulie, în septembrie a provocat foarte multe anomalii, a provocat foarte multe discrepanţe în ceea ce priveşte cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară. Sigur am discutat şi despre procedura de recalculare a punctului de pensie astfel încât să se facă dreptate pentru pensionari, o procedură care va începe şi se va derula într-un ritm cât de alert este posibil. Procedura de recalculare urmăreşte un lucru foarte simplu şi anume dacă un pensionar are o contribuţie similară, să aibă aceeaşi pensie, indiferent de anul în care s-a pensionat”, a explicat liderul PNL.
V a zis
Astia nu apuca vara..Doamne Ajuta!
Lumi a zis
Orbanu nu știe că nu mai e premier????
Mihai S. a zis
Dupa mine, guvernul PNL de pana alegeri, trebuia sa mareasca pensiile exact cum a lasat psd-ul cu „limba de moarte”, sa mareasca lefurile profesorilor, politistilor cum au vrut psd-istii, sa fi dublat alocatiile, chiar sa pluseze si sa tripleze alocatiile, sa mai fi marit salariile si la slte categorii bugetare dezavantajate ( ex: cultura, arte, patrimoniu … etc), sa fi dublat tichetele de vacanta la 3000 lei, sa mai fi inventat si alte pomeni, toata lumea era multumita. Si USR-PLUS trebuia sa sustina masurile astea.
PNL scotea un scor electoral spre 50%, USR-PLUS scotea un 30-35% si psd-ul si cu aur-ul sr bateau pentru ramasitele de cca 20%. Se rezolva scoaterea psd-ului pe marginea politicii. Toata lumea era multumita (ca asa e romanul pomanagiu si iubitor de pomeni). BNR sa fi luat mana de pe leu, porneau tiparnita de bani, inflatie cel putin 50-100%, in cateva luni cursul euro ajungea la 7-8 lei sau poate 9 lei, economia se regla singura, preturile cresteau cu 50-70% sau poate mai mult, ca sa poata acoperi cresterile salariale din firmele private, ajungand si angajatii din privat lefurile bugetare. Totul se rezolva de la sine, si toata lumea era multumita.
Si se mai rezolva ceva: cheful romanilor de cresteri din pix ale salariilor si pensiilor.
Primul ministru dupa alegeri sa explice clar la televizor: dragi romani, mai doriti cresteri de pensii, salarii si beneficii din pix? Facem referendum: Cat sa fie majorarea? 30%, 40% sau 50%. Tip grila. Rezolvam, dar in cateva luni s-ar putea sa castigam toti mai putin decat inainte de mariri.
P.S. Cam asa se proceda in anii ’90. Multe firme de stat au fost sustinute de la buget, Vacaroiul ne explica pe tabla ca o familie medie de romani formata din 3,6 membri mananca lunar 35,2 grame de unt …. bla bla bla.
In anul 1993 inflatia a fost 300%.
In tari sud-americane si africane inflatia a fost si cu 3 zerouri sau chiar mai multe.
Datorita conducerii politice execrabile, Venezuela, unul din marii producatori de petrol mondiali a avut in 2019 inflatie de 380000% (treisuteoptzeci de mii la suta).
Asta ne dorim?
PHB a zis
Domnul comentator de servici, de ce gasim doar extremele? Nu crezi ca intre ce spui si ce se intampla e o mare zona gri?
Daca maresti acum pensia cu 20% cred ca deja o sa avem inflatie 5000% la sfarsitul anului. Faliment direct scrie pe noi.
Cunostintele mele de economie sunt zero, recunosc. Dar tu, ma scuzi, esti mai praf ca mine.
Ai uitat si de al 13-lea salariu, care exista in multe tari din Europa (si alte bonificatii, cum iti place tie sa le spui).
E cam mult sa ne explici ce s-a intamplat in Venezuala, atat timp cat nu cunosti cand folosim „datorita” si „din cauza”. Trecem peste.
Eu zic ca e momentul sa vorbesti despre frustrarile tale, iti pot recomanda un psiholog daca te intereseaza.
Trebuie sa ajungem la capatul lor. De ce urasti oamenii? De ce urasti copiii? De ce te urasti pe tine?
gigiexpertu a zis
@PHB – in faliment suntem de mult. traim pe datorie. vezi cat se imprumuta romanica in fiecare luna sa tina in spate bugetarasii puturosi si pensionarii. ca privatul nu reuseste sa tina in spate ditamai sleahta de bugetari cu salariul mediu de 1,5 mai mare ca privatul.
intrebarea corecta la urma era : mihai , de ce urasti bugetarasii puturosi care guita dupa sporuri si tichete de vacanta moca ?
nu te-ai plicitisit ca comentezi doar pe langa ? nimic la subiect . cum da unu o duma , apari si tu cu psihologul si frustrarile. alta placa nu ai ?