Aproape 10 la sută dintre candidații băcăuani la Evaluarea Națională au depus contestații. Inspectoratul Școlar Județean Bacău va anunța rezultatele pe 4 iulie 2021.
În zilele de 29 iunie (orele 16:00 – 19:00) și 30 iunie 2021 (orele 8:00 – 12:00), candidaţii care au participat la Evaluarea Naţională şi care au fost nemulţumiţi de notele primite au putut depune contestaţii, în centrele de examen unde au susţinut probele.
După centralizarea datelor privind contestaţiile depuse, la nivelui judeţului Bacău s-au înregistrat 464 de contestații. Dintre acestea, 262 sunt la Limba și literatura română, iar diferența, respectiv 202, la Matematică.
Nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. După rezolvarea contestațiilor, rezultatele finale vor fi afişate în data de 4 iulie, potrivit ISJ Bacău.
La Evaluarea Naţională 2021, în judeţul Bacău, s-au înscris 4.445 de candidaţi. Au fost prezenți la examen 4.082 de candidați, iar dintre aceştia 3.049 au primit note peste 5 (cinci), adică un procent de 74,69% din totalul celor care au predate lucrările de examen spre corectare.
S-au înregistrat 3 medii de 10 (zece). La Limba şi literatura română, 13 candidaţi au fost notaţi cu 10 (zece), iar la Matematică 37 de candidaţi au nota 10 (zece).
Media generală obținută la Evaluarea Națională va conta în proporţie de 80% la admiterea în liceu, restul de 20% fiind media generală de absolvire a claselor V-VIII.
violeta a zis
In calitate de parinte tin sa multumesc conducatorilor care si.au batut joc de copiii mei cu acest simulacru de scoala online. Sistemul de invatamant avea suficiente probleme, insa functiona cat de cat, dansii au reusit performanta sa il puna la pamant
Și eu... a zis
Ești sigură de ceea ce spui.
Ești sigură că ai tăi copii au stat la ore?
Ești sigură că și-au dat interesul cu adevărat pentru școală.
Ești sigură că a avut niste profesori care se implică la ore?
Trăiască elita a zis
Corect! Online bataie de joc. Multumesc si eu profesorilor de elita de la școlile de centru care imi cereau plata online cu cardul pentru pregătiri si orele le țineau tot online, o mizerie! Multumesc si cadrelor didactice ,,umile” de la tara care au dovedit respect si înțelegere si datorită lor copilul meu a avut parte de pregătire normala si la o suma decenta! Dragi parinti nu va duceți la pomul laudat ca nu asta contează, sunt profesori de zeci de ori mai buni la școlile de la tara dar nu au pile si relații si nu încap in centru! Respect pt profesorii de la tara!rusine celor de ,,elita” ca idee asa copilul meu a fost la unul dintre cele 3 licee de top din oras si regret ca l-am dus in gimnaziu acolo!
ko a zis
Lasa ca se duc si anul acesta!Apoi, se spune ca in scolile gimnaziale nu se face carte.Daca iti pleaca jumatate din elevii scoliti in clasele primare si ramane un efectiv cu dificultati si ritm lent de asimilare a cunostintelor, de ce sa aruncam cu noroi in profesorii care preiau acele clase? Lucreaza cu marfa clientului!
Mihai a zis
O sa regrete cine își duce copilul la liceu in gimnaziu, va spun sincer! Bani, bani, figuri pregătiri , fumat, prostii , sunt la gramada cu cei de liceu, clase mici îmbâcsite si mucegăite in buricul târgului ! Cam asta va așteaptă!
H2SO4 a zis
In sistemul de invatamant sunt angrenati trei actori : elevul. parintele si profesorul. Daca primii doi nu participa activ, interesat si cu simtul raspunderii, cel de-al treilea indiferent de efort nu poate avea rezultate. Dezinteresul pentru scoala, atit a elevului cat si a parintelui sunt evidente si de foarte multe ori sfidatoare. Nu doresc sa fiu avocatul profesorulor (ca au si ei suficiente pacate) dar pot afirma ca 70% dintre elevi sunt total dezinteresati de scoala, de invatatura pe care o considera o corvoada si inutila. Cu ceva timp in urma intr-o scoala din Iasi elevii au fost intrebati ce meserie doresc sa faca in viata ??? 60% dintre ei au raspuns ca vor sa se faca manelisti……au bani, se distreaza si nu trebuie multa carte. Daca este sa pornim la o judecata corecta si impartiala,cam de pe aici trebuie sa pornim….
h2co3 a zis
ce legatura are comantariul tau cu articolul si titlul lui? bai h2so4, ca esti postac stim, dar ai inceput sa scrii pe langa subiect. inainte chiar daca spuneai prostii ca sa mai dai o limba stapanilor tai, macar erai pe subiect :))))) vezi ca e alt articol unde se potrivea comentariul tau. nu de alta da stapanii tai nu te vor mai folosi daca vad ca esti pe langa si nu nimeresti articolul :)))))) apropo…mai baga ceva cu peeeeeeseeeeedeeeee :))))))
Mihai a zis
Perfect adevarat! Eu ca parinte mi-am dus copilul in gimnaziu intr-un liceu de top tocmai pentru a ii oferi șansa de a învața mai mult si de a avea acces la mai multe…dar cand copilul vine acasă si imi spune ca doamna X nu vine la ore, domnul Y nu preda ci doar face o schița, cine face pregătire in privat stie deja subiectele de la teza, si este înscris la multe proiecte, primește diplome si alte chestii pt ca ,,e pe bune cu diriga” atunci ce facem??? Sa nu mai vorbesc de mediul in care învața elevii, ceea ce ti se prezintă initial si cand intri e cu totul altceva! Eu am spus experiența mea de parinte care nu cotizează nu sponsorizează si nu face cadouri de sute de lei!
Beloni O a zis
Pentru mai multă obiectivitate va invit să acceptati corectarea pe loc, cu șablon, in fata elevului! Rezultatul imediat.
Nimeni nu va mai avea pe cine blama. Invatatura elevului va fi o virtute, nu un accident cu vinovati inchipuiti.
,,Așchia nu sare departe de trunchi,,
Lapusneanu a zis
La ,,gimnaziile,, din colegii se umbla cu ,,cioara vopsita,, de cand au aparut. Toti grandomanii, ,,jmekerii,, si ,,pilosii spagari,, , dar cu cateva exceptii, au bagat odraslele in acele clase, cu peste 30 de elevi pe clasa, chiar peste 35. Iar ,,marii,, profesori fac performanta cu cei care fac pregatire in particular, evaziunea fiscala fiind ,,litera de lege”. O parte din comentarii arata foarte clar realitatea invatamantului din Romania, sistemul oficial fiind distrus de peste 30 de ani de coruptii aflati la ,,butoane,,. A incercat ,,amaratul,, de FUNERIU ceva, dar a demonstrat putregaiul din sistemul de invatamant. Va spune ceva cazul ,,PODU TURCULUI,, in care ,,greii,, coruptiei au fost ,,spalati,,? De dracii din Justitie?